Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver: Devrim Yasalarının Kabulünün 99. Yılı Kutlu Olsun!

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver: Devrim Yasalarının Kabulünün 99. Yılı Kutlu Olsun!

ISPARTA 2.03.2023 18:45:00 0
 CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver:  Devrim Yasalarının  Kabulünün 99. Yılı Kutlu Olsun!

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, Devrim Yasalarının kabul edilişinin 99. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

İl Başkanı Dilaver Mesajında; “3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen Devrim Yasaları ile Çağdaş, Demokratik ve Laik ulus devletin temelleri atılmıştır. Böylece genç Cumhuriyetimizi çağdaş dünya yarışına hazırlayan sistemin önü açılmıştır. Yasaların kabulü ile her inanç ve kökenden bireylere yurttaşlık bilinci kazandırılmış, milletin egemenlik haklarının sadece yetkili organlar tarafından kullanılabileceği vurgulanmıştır. Tevhidi Tedrisat Kanunu ile bütün eğitim kurumları ve okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmıştır. Ancak 1950’dan sonra Köy Enstitüleri kapatılarak eğitim sistemimiz çağdaşlıktan, laiklikten ve bilimden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. 

Bugün geldiğimiz nokta da eğitim sistemimiz içler acısıdır. Okulların kapatılıp, öğrencilerin eğitimden uzaklaştırılması için bahaneler aranmaktadır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, kendileri için hedef belirleyememektedir. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sağlanamadığından, öğrencilerin bir bölümü eğitimin dışına itilmiştir.

Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, az kaldı. En kısa sürede bu ucube yönetim anlayışından hep beraber kurtulacağız. Koşullar ne olursa olsun, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini sonsuza kadar yaşatmak adına üstlendiğimiz görevin savunucusu olacağız. Devrim Yasalarının kabulünün 99. Yılı kutlu olsun” İfadelerine yer verdi.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °