Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Cami İçin Verdikleri Araziye Park Yapıldığını Gören Vatandaşlar; Biz Razı Değiliz!

Cami İçin Verdikleri Araziye Park Yapıldığını Gören Vatandaşlar; Biz Razı Değiliz!

ISPARTA 12.02.2024 19:12:00 0
 Cami İçin Verdikleri Araziye Park Yapıldığını Gören Vatandaşlar;   Biz Razı Değiliz!

Merkeze bağlı Sav Kasabasında hayırsever vatandaşların ‘Cami yapılmak üzere’ bağışladıkları 450 metrekarelik araziye camiden artan bölümüne Sav Belediyesi tarafından Çocuk Parkı yapıldı. Araziyi bağışlayan vatandaşların söz konusu alana çocuk parkı istemediklerini söylediler. 

 Merkeze bağlı Sav Kasabasında yaşanan ilginçlikler bitmek bilmiyor. Şimdi de, cami için bağışlanan araziye park sorunu ortaya çıktı. 

ALTUĞ; “YILLARDIR BU CAMİYLE İLGİLENİYORUM, 

İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUM” 

Söz konusu araziye Belediye tarafından yapılan çocuk parkının acilen kaldırılmasını isteyen ve yıllardır Camiyle ilgilenen Ahmet Altuğ, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Burası Sav Kasabası Sabcıdere Cami. Ünver abimiz yıllardır bu cami ile ilgilendi yani cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanlığını yaptı. O vefat edince şimdi ben ilgileniyorum. 

“O ARSA SADECE CAMİ VE MÜŞTEMİLAT 

YAPILSIN DİYE BAĞIŞLANDI” 

Camimiz için Almanya’da duran Yaşar Özsoy, Süleyman Özsoy ve Zeliha Yıldız ile Songül Yıldız geçtiğimiz yıllarda 450 metrekarelik bu arsayı bağışladılar. Süleyman Özsoy geçtiğimiz yıl vefat etti. Bu arazinin bir kısmına şuanda ibadet yapılmakta olan Sabcıdere Cami inşa edildi. Geriye kalan bölüme caminin yararına uygun yapılar yapılmak üzere duruyordu. Ancak, Sav Belediye Başkanı bu alana Çocuk Parkı yaptı. Yıllardır Camiyle ilgilenen birisi olarak ben ve bu arsayı bağışlayanlar ve ben bu işe razı değiliz. Buraya park istemiyoruz. Hatta, Belediye’ye gittik ve parkın kaldırılmasını istedik. Çünkü, o arsayı bağışlayanlar sadece ve sadece cami ve camiyle ilgili müştemilat için o arsayı bağışladılar. Oraya çocuk parkı yapılsın diye değil. Onun için yapılan parkın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

İŞTE O CAMİ VE ARAZİSİNE YAPILAN PARK GÖRÜNTÜLERİ: 

 

 

 

 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °