Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Araç Sahipleri Oh Çekecek Araç Sahiplerine Müjdeli Haber; O Zorunluluk Kaldırıldı!

Araç Sahipleri Oh Çekecek Araç Sahiplerine Müjdeli Haber; O Zorunluluk Kaldırıldı!

GENEL 24.01.2024 13:27:00 0
 Araç Sahipleri Oh Çekecek Araç Sahiplerine Müjdeli Haber;  O Zorunluluk Kaldırıldı!

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı ve sürücü davranışlarında müdahalenin zararlı kaynak azaltmadaki öneminden bahsetti. Anayasa Mahkeme kararıyla ikinci düzenleme şansı olmadığını söyleyen başkan sigorta kanunuyla ilgili önemli değişiklikler yapılacağını söyledi. 

Mehmet Akif Eroğlu tazminat hesaplamalarının artık mevzuata koyulmayacağını ve sektör ödemelerinde düzenleme geleceğini söyledi. Trafik kazalarının azaltılması amacıyla yapılan düzenleme kapsamında eşdeğer parça kullanımıyla ilgili de düzenlemeler geleceği öğrenildi. Düzenlemeye göre kişi temelli poliçeler, müşteri davranışlarını etkileme, doğrudan tanzim gibi çalışmalar sonrasında sürücü niteliği kapsamında teklif verilecek. 

Zorunlu trafik sigortası ile ilgili de sorunlara değinen başkan cezaların yanında tarife artışları ve genelgelerle çözüm arayışında olunduğunu söyledi. 

Başkan Mehmet Akif Eroğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Müşteri acenteye geldiyse acente şirkete bildirecek. Şirket yapacak ya da yapmayalım diyecek. O zaman poliçe talebi operasyon merkezine gidecek. Talep eden kişinin bilgileri 27 tane trafik sigortası satan şirket tarafından görülebilecek. Teklif verip vermemek ise tamamen serbest hale gelecek, zorla ver demeyeceğiz. Teklif verildiyse bekletmeden 5 dakika içinde poliçeleştirilecek. 

Eğer hiç sigorta şirketi teklif vermiyorsa ki bunun yüzde 10 oranını geçeceğini düşünmüyorum. eğer kimse teklif vermediyse önceki sigorta şirketi üstünden havuza atılacak ve bütün sektöre dağıtılacak. 1, 2, 3. basamakta nasıl yapılıyorsa aynı şekilde havuza dağıtılacak. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °