Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ak Parti YSK Temsilcisi Özel Seçim Sürecini Anlattı; Seçimi En Güzel Şekilde Gerçekleştireceğiz Herkesin Kalbi Ferah Olsun

Ak Parti YSK Temsilcisi Özel Seçim Sürecini Anlattı; Seçimi En Güzel Şekilde Gerçekleştireceğiz Herkesin Kalbi Ferah Olsun

ISPARTA 2.03.2023 13:52:00 0
 Ak Parti YSK Temsilcisi Özel Seçim Sürecini Anlattı;  Seçimi En Güzel Şekilde Gerçekleştireceğiz Herkesin Kalbi Ferah Olsun

AK Parti YSK Temsilcisi, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Isparta Milletvekili Recep Özel, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimin sürecini anlattı. Deprem bölgesinde oyların nasıl kullanacağına da değinen Recep Özel, "Türkiye seçim konusunda çok başarılı bir ülke. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

AK Parti YSK Temsilcisi, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Isparta Milletvekili Recep Özel, A Haberde katıldığı canlı yayında seçim sürecini anlattı. Seçim mevzuatı ve deprem bölgesinde oy işleminin nasıl kullanılacağıyla ilgili açıklamalarda bulunan YSK Temsilcisi Özel, katıldığı canlı yayında şu ifadelerde bulundu:

“Kim nerede ise oranın o seçim bölgesinin seçmeni oluyor ve orası için oy kullanıyor. Bir tek yurt dışı seçmeni hariç. Gelen depremzede kendi seçim bölgesinden farklı bir bölgeye eğer göç ettiyse, oraya gitmişse, orada misafir de olsa oranın seçmeni olarak kaydedilip, ora için oy kullanacak.

Şu anda elimizdeki mevcut mevzuata göre öyle bir imkan şu anda yok. Seçim mevzuatında bir değişiklik yapılması halinde anayasa 67. son maddesinde bu seçimde uygulanmaz diye de bir geçici hükmün konması gerekebilir. Ama şu anda onları ben pek gündemde olduğunu düşünmüyorum yani.

En büyük problem seçmen listelerini askıya çıkartılması ve güncellemesi. Bu seçmen listeleri düzenlenip güncelleme işlemi yaptıktan sonra sandığı çadıra da koyarsınız, prefabriğe de koyarsınız, konteynırlara da koyarsınız.

Yüksek Seçim Kurulu bunun altından güzel bir şekilde devletimiz kalkacaktır ve seçimi hiçbir tartışmaz bir şekilde neticelendirecektir. Herkesin kalbi ferah olsun derim bu konuda” dedi. 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °