Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ak Parti MYK’da ‘EYT 1 Yıl Ertelensin’ Önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat; Bu Ay İçinde İşi Bitirin

Ak Parti MYK’da ‘EYT 1 Yıl Ertelensin’ Önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat; Bu Ay İçinde İşi Bitirin

GÜNDEM 19.02.2023 12:56:00 0
 Ak Parti MYK’da ‘EYT 1 Yıl Ertelensin’ Önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat;  Bu Ay  İçinde İşi  Bitirin

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Ak Parti MYK toplantısında bazı Ak Parti Yöneticilerinin “EYT düzenlemesini 1 yıl erteleyelim” önerisine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Söz verdik, geri dönüş yok. Yasayı bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'ndan geçirin” dedi. Meclis ise depremden sonra ara verdiği çalışmalarına 21 Şubat Salı gününden itibaren devam edecek. 

DEPREMİN ARDINDAN AKIBETİ MERAK 

EDİLEN EYT DÜZENLEMESİ ERTELENECEK Mİ? 

10 ili yıkan merkezli depremlerin ardından milyonlarca EYT'linin beklediği düzenlemenin akıbeti merak ediliyordu. Recep Tayyip Erdoğan, EYT teklifinin Meclis'ten aynen geçirilmesi talimatı verdi. TBMM bu hafta içinde düzenlemeyi görüşecek. Hafta içinde yapılan AK Parti MYK toplantısında sonrasında alınacak tedbirler görüşüldü. Bazı MYK üyeleri, depremin oluşturduğu büyük zarara dikkat çekti ve Hazine'ye büyük yük olacağını belirttikleri EYT düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini önerdi. Hatta bir MYK üyesi “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN; “BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını söyledi. “Söz verdik, geri dönüş yok” diyen Erdoğan, bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi. Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya Çarşamba günü EYT düzenlemesinin de Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

2 MİLYON 250 BİN 

KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli olması, 4 milyon kişinin ise 3-4 yıl içerisinde prim günlerini doldurdukça emeklilik hakkı kazanması bekleniyor.

 

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °