Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

13 Yıllık Kemal Kılıçdaroğlu Dönemi Sona Erdi; CHP’de ‘Değişim’ Kazandı

13 Yıllık Kemal Kılıçdaroğlu Dönemi Sona Erdi; CHP’de ‘Değişim’ Kazandı

SİYASET 5.11.2023 18:18:00 0
 13 Yıllık Kemal Kılıçdaroğlu Dönemi Sona Erdi; CHP’de ‘Değişim’ Kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nda seçim sonuçları açıklandı. İkinci tura kalan seçimler neticesinde partinin yeni Genel Başkanı değişimcilerin Adayı Özgür Özel oldu. 

CHP’de 4 – 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ve tarihe geçen kurultay bugün itibariyle sona erdi. Tansiyonun yüksek olduğu seçim ikinci tura kaldı. Divan başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci tur seçiminin sonucunu açıkladı. İkinci turda değişimcilerin adayı Özgür Özel kazandı. CHP’nin 8. genel başkanı Özgür Özel oldu. CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu devri kapandı.

ÖZGÜR ÖZEL, KEMAL 

KILIÇDAROĞLU’NA 276 

OY FARK ATTI

Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Özel, Kılıçdaroğlu’nu 276 oy farkla yendi. Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler, Özgür Özel’in konuşması sırasında salonu terk etti.

CHP’DE ‘DEĞİŞİMCİLER’ KAZANDI

CHP’nin kritik kurultayında sürpriz bir “değişim” kararına imza atarak “Özel” dedi. Kurultayda yapılan seçimin ilk turunda ipi, “Değişimcilerin” adayı Özgür Özel göğüsledi. Özel ilk turda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktı, ancak salt çoğunluğun arandığı ilk turda zaferi iki oy farkla kazanamadı.

Tansiyonun sık sık yükselmesi nedeniyle nefes nefese geçen kurultayda genel başkan seçimi ilk turda gerçekleşmedi. Büyük heyecanla takip edilen ilk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Bin 366 delegenin oy kullandığı seçimde 18 oy geçersiz olurken, 2 de boş oy kullanıldı. Özel, salt çoğunluk aranan ilk turda seçimi iki oyla kazanamadı. Adaylar, ilk turda istenilen sayıda oy alamadıkları için ikinci tur oylamaya geçildi ve bu turda Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Bu sonuçla Özgür Özel, CHP’nin yeni Genel Başkanı oldu.

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLECEK İDDİASI

Kurultayın ilk gününde gerçekleştirilen Genel Başkanlık seçimlerinde ilk tur sonuçlarının ardından seçimlerde ikinci tura geçildi. Gece yarısı ikinci tur için sandıklar bir kez daha kurulurken, oylama ve sayım işlemleri gecenin geç saatlerine kadar sürdü. İlk tur sonucunun ardından ise kurultay salonunu dolduran Özel’in destekçileri dev pankartlar açıp, slogan ve şarkılarla zafer kutlamaları yaptı. Kılıçdaroğlu’nun ilk turdan sonra çekilebileceği iddiaları kurultay kulislerinde sıkça dile getirildi. Gazetemiz baskıya hazırlandığı saatlerde ikinci tur oy ve sayımı sürüyordu.

İKİNCİ GÜN PARTİ MECLİSİ 

SEÇİMLERİ YAPILDI 

CHP kurultayının ikinci günü olan bugün ise Parti Meclisi üyelerinin seçimi yapıldı ve 50 kişilik PM üyeleri belirlendi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °