Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

8 Yıldır Sakin Şehirler (Cittaslow) Listesinde Bulunan; Eğirdir’e Kardeş Geldi

8 Yıldır Sakin Şehirler (Cittaslow) Listesinde Bulunan; Eğirdir’e Kardeş Geldi

ISPARTA 16.03.2024 11:52:00 0
8 Yıldır Sakin Şehirler (Cittaslow) Listesinde Bulunan;  Eğirdir’e Kardeş Geldi

Cittaslow Birliği'nin 'Sakin Şehir' listesinde bulunan Türkiye'deki 22 ilçeden birisi olan ve 8 yıldır bu özelliğini koruyan Eğirdir’e kardeş geldi. Karabük'ün SAFRANBOLU ilçesinin de ‘Sakin Şehirler ağına (Cittaslow) üyelik başvurusunun onaylandığı bildirildi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. İftarın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Köse, Uluslararası Cittaslow Birliği'ne yapılan başvurunun 4 Mart'ta onaylandığını bildirdi.

HEM UNESCO'YA HEM CITTASLOW'A 

DAHİL OLAN TEK KENT!

Safranbolu'nun hem UNESCO hem de Cittaslow'a dahil olan tek kent olma unvanı kazandığını aktaran Köse, şunları kaydetti: "2023 yazında başladığımız bu çalışmalar geçtiğimiz günlerdeki sertifika davet mektubuyla sona yaklaştı. 23 Mart'ta Brüksel'de yapılacak sertifika törenine giderek bu gururu Safranbolu'muza ve ülkemize kazandırmış olacağız. Safranbolu adına en büyük hedeflerimizden birisi nitelikli turistleri ağırlamak ve Avrupalı turistleri Safranbolu ile buluşturmaktı. Bu ideale bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Safranbolu'muza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. 

EĞİRDİR 8 YILDIR ‘SAKİN 

ŞEHİR’ LİSTESİNDE 

Bilindiği gibi, Isparta’nın Eğirdir ilçesi Cittaslow Birliği'nin 'Sakin Şehir' listesinde bulunan Türkiye'deki 22 ilçeden birisi konumunda bulunuyor. 8 yıldır bu özelliğini sürdüren Eğirdir’e Safranbolu’nun da katılımı ile Türkiye’deki Sakin Şehir listesindeki ilçe sayısı 22’den 23’e yükselmiş oldu. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °