Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

86 Yıllık Hasret Bitiyor Tüm Müslümanların Heyecanla Beklediği O Olay Gerçekleşiyor; Ayasofya İbadete Açılıyor…

86 Yıllık Hasret Bitiyor Tüm Müslümanların Heyecanla Beklediği O Olay Gerçekleşiyor; Ayasofya İbadete Açılıyor…

ISPARTA 9.06.2020 10:04:00 0
86 Yıllık 
Hasret Bitiyor 
Tüm Müslümanların Heyecanla Beklediği O Olay Gerçekleşiyor; 
Ayasofya
İbadete 
Açılıyor…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1934 yılında Müzeye dönüştürülen Ayasofya konusunda Danıştay’ın kararını beklediklerini belirterek; “Danıştay'ın 2 Temmuz’daki vereceği kararı bekliyoruz. Kararı verdikten sonra atılması gereken neyse o adımlar atılır” dedi.
 
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam TRT ortak yayınında gündemle ilgili soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; “KARAR
VERİLSİN, GEREKEN ADIMLAR ATILIR”
Programda gündemle ilgili soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ayasofya ibadete açılacak mı?' sorusuna şu yanıtı verdi: Danıştay'ın vereceği kararı bekliyoruz. Kararı verdikten sonra atılması gereken neyse o adımlar atılır” dedi.
“BU ÜLKENİN DİNAMİKLERİNDE
YANAN BİR ŞEY VAR”
Yunanistan’ın Ayasofya ile ilgili ileri – geri açıklamalarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bu sefer de kalkıyorlar sakın ha Ayasofya ile ilgili orayı camiye çevirmeyin diyorlar. Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz. Böyle bir adım atılacaksa bunun yetki sahipleri bellidir. Bu ülkenin dinamiklerinde yanan bir şey var. Şu anda biz bir hukuk devleti olarak Danıştay'ın vereceği kararı bekliyoruz. Kararı verdikten sonra atılması gereken neyse o adımlar atılır” açıklamasında bulundu.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °