Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

843 Yıl önce gerçekleşen; Miryokefalon Gelendost’un Olacak

843 Yıl önce gerçekleşen; Miryokefalon Gelendost’un Olacak

ISPARTA 15.11.2019 07:58:00 0
843 Yıl önce gerçekleşen; 
Miryokefalon 
Gelendost’un 
Olacak
Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Isparta Belediye meclisinin verdiği desteğe İl Genel Meclisinden de destek alarak; “Bu zaferin tüm ilimizde topyekün olarak mücadelesinin sağlanması için her türlü tanıtım çalışmasını yapacağız” dedi.
 
Bundan tam 843 yıl önce Gelendost ilçesinde gerçekleştirilen, ancak başta Denizli, Aydın gibi illerde ‘bu savaş bizim buralarda oldu’ diyerek sahiplendiği Miryokefelon Zaferi’nin Gelendost İlçesinde olduğu belgelerle ortaya konulacak.
BAŞKAN SEZGİN BELEDİYE MECLİSİNDEN
SONRA İL GENEL MECLİSİNDE DE SUNUM YAPTI
Bu doğrultuda, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, geçtiğimiz gün Belediye Meclisinde bir sunum yaparak söz konusu zaferi anlatmıştı. Başkan Sezgin dün de İl genel meclisinin Kasım ayı toplantılarında gündemine aldığı ve saat 14.00’te başlayan oturumunda Miryokefalon savaşının yeri ve önemi ile ilgili oturuma katılarak bir gün önce Isparta belediye meclisinin verdiği desteğe yeni bir destek alarak bir sunum yaptı.
“MİRYOKEFELON ZAFERİ
GELENDOST’UN OLACAKTIR”
Bu zaferin tüm ilimizde topyekün olarak mücadelesinin sağlanması için sunumu gerçekleştiren Başkan Sezgin; “Artık il olarak inandığımız Anadolu’nun tapusunun alındığı toprakların yer tescilindeki bulgularımızın yanında birlik beraberlik içerisinde hareket eden bir Isparta olacağız. Miryokefelon Zaferi Gelendost ilçemizde gerçekleşmiştir ve Gelendost’umuzun olacaktır” dedi.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °