Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

81 İlin Üniversite Başkanları katılıyor: AGD Üniversite Teşkilatı Isparta’da kampa girdi

81 İlin Üniversite Başkanları katılıyor: AGD Üniversite Teşkilatı Isparta’da kampa girdi

ISPARTA 12.09.2019 07:02:00 0
 
81 İlin Üniversite Başkanları katılıyor: 
AGD Üniversite 
Teşkilatı Isparta’da
kampa girdi
HABER: Yunus ÖZLER
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Üniversite Komisyonu tarafından Isparta’da dört günlük ‘Yaz Kampı’ yapıyor. Kampa, 81 ilin AGD Üniversite Başkanları katılıyor.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şubesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Derneğin Üniversite Başkanları Yaz Kampı 10 – 13 Eylül 2019 tarihlerinde Isparta’da gerçekleştiriliyor.
GENEL BAŞKAN SALİH
TURHAN’A KATILDI
81 İlden gelen AGD Gençlik Teşkilatı’nın da katıldığı toplantıda üniversite öğrencilerine seslenen AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
AKÇİL; “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN
BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”
Söz konusu kampın dünkü bölümünde saat 11.30’da Belediye İşhanı 4. Katında bulunan AGD Isparta Şubesi Toplantı Salonunda Genel Başkan Salih Turhan’ın da katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, tüm ülkeyi kapsayan ve 81 ilin temsilcilerini Isparta’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
KAYA; “GENÇLİĞİN BU HEYECANI
ASLA KAYBOLMAMALI”
Daha sonra kürsüye gelen Genel Merkez Üniversite Başkanı Musa Ahmet Kaya da konuşmasında; “Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın, bu dava üzere ölmeyi nasip etsin. İslam toprakları başta olmak üzere, dünyayı kendi mekanizmalarını işletmek adına bölen, kurttan beter bir anlayışıyla nimetleri taksim eden, zalimlik yaparak kan ve gözyaşını reva gören mevcut sistemin sigortası, oyun kurucusu Siyonizm’in planları, sizlerin gayretiyle yerle bir olacaktır. Heyecanımızı yapay, geçici şeyler üzerine inşa edersek 1 yıl sonra başka şeylerin peşinden koşarız. Ama heyecanımızı İmanımızdan alırsak bu vazifelerin imani bir gereklilik olduğunu unutmaz isek ömür boyu bu davaya olan mensubiyetimizle yaşar gideriz” dedi
TURHAN; “AGD ISPARTA
ŞUBEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantıda son konuşmayı ise AGD Genel Başkanı Salih Turhan, yaptı. Turhan konuşmasında Isparta’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek ve Isparta Şubesine yaptığı ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek şunları aktardı: “Bilindiği gibi bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Zerrece iyiliğin ve zerrece kötülüğün hesabını vereceğimize inanıyoruz. Bizden önce milyarlarca insan yaşadı ve öldü. Bizden sonra muhtemelen yine milyarlarca insan yaşayacak ve ölecek. Biz yaşadığımız çağdan, kendi çağımızdan, kendi dönemimizden sorumlu olduğumuza inanıyoruz. Bu sorumluluk sadece bulunduğumuz mekânlara ait bir sorumluluk değil, tüm yeryüzüne ait bir sorumluluktur.
“DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLAR
BİRLİK İÇİNDE OLMALI”
Sadece Dicle’nin, Fırat’ın kenarında değil, Güney Amerika’da Amazon Nehri’nin kenarında bir kuzuyu bir jaguar kapsa bunun sorumluluğudur. Hazreti İsa(as)’ın ardından yaklaşık 6 yüzyıl sonra, 610 yılında Cenab-ı Allah tekrar insanlara seslendi. Mekke’de Abdullah’ın oğlu Efendimiz (sas) son elçi olarak görevlendirildi. Mekke’de 13 yıl süren çetin bir dönemin ardından Müslümanlar 622 yılında hicret ettikleri Yesrib’de adil bir yönetim ve sömürünün olmadığı bir pazar kurdular. Ensar ve Muhacir kardeşliği tesis edildi. Yesrib Medine oldu. Hazreti Adem’le başlayan ve fakat defalarca tahrif edilen ve unutulan vahiy, dönem dönem gönderilen peygamberlerle yeniden insanla buluştu, her seferinde yine tahrif edildi, yine unutuldu. Son kez Efendimiz(sas), İslam’ın son peygamberi olarak görevlendirildi. Efendimiz(sas)’ın risaletiyle insanlara ifsat ve talana karşı imar ve ıslahın kuralları hatırlatıldı. İç karışıklıklara rağmen İslam kısa sürede, üç kıtaya yayıldı. 1000 yıldan fazla bir süre yeryüzünde imar ve ıslah hareketleri talan ve ifsadın önüne geçti.
“HİÇBİR ZAMAN HAK VE
ADALETTEN ŞAŞMAYIN”
Türkiye’nin Yemen’in, Suriye’nin, Filistin’in yükünü omuzlaması gerektiğinin altını çizen Turhan, “Bu yüzden küresel açlık ve yoksulluğun yükü bizim omuzlarımızdadır. Bu yüzden işçinin alın terinin, emeğinin karşılığını alamayışının yükü bizim omuzlarımızdadır. Bu yüzden hak ve adalet arayışında olan her insanın sesini, çığlığını duymak zorunda olan biziz. Bu yüzden içme suyuna ulaşılabilirlik bizim meselemiz. Bu yüzden tarım toprağının korunması bizim meselemiz. Topraklarımızda NATO üsleri var, sokaklarımızda faizle çalışan bankalar var, evlerimizde ana haber bültenlerinde hakikati çarpıtan televizyonlar var, ellerimizde küresel istihbarata bilgi aktaran telefonlar var ama çoğunluk Müslüman bütün bunlar yokmuş gibi davranıyor” dedi.
“BİZLER ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV
YAPIYORUZ, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Küresel emperyalizmin İslam coğrafyasında emellerini gerçekleştirmek için hain planlar hazırladığına dikkat çeken Genel Başkan Turhan, “Mutlu azınlık, Siyonist sermaye sahipleri, kendilerinden olmayan insanları birbirlerine düşürerek, çatıştırarak, savaştırarak, aralarına nifak sokarak bu süreci işletiyor. Biz sağcı-solcu, laik-antilaik, Kürt-Türk kavgası yaparken onlar sürekli kazanıyorlar. Şimdi soru şu? Bu mekanizma ilelebet böyle mi devam edecek? Elimize bir dünya haritası alıp önümüze koyup baksak göreceğiz ki Müslümanların yaşadığı coğrafya dünyanın en verimli, en zengin coğrafyası. Bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar gerçekten isterler ve bunun için gayret ederlerse bu küresel sömürü sistemini etkisiz hale getirebilirler. İşte Anadolu Gençlik, işte Milli Görüş Allah’ın nasip ettiği hidayetin üzerine bu gerekliliklerin temin edildiği üniversitedir” şeklinde konuştu.
KAMP YARIN SONA ERECEK
Öte yandan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Üniversite Komisyonu tarafından Isparta’da gerçekleştirilen ve AGD Isparta Şubesinin ev sahipliğini yaptığı dört günlük ‘Yaz Kampı’ yarın sona erecek.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °