Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

7 Renkli Gölde ‘Mavi Göl’ Optimist; Yarışları Başladı

7 Renkli Gölde ‘Mavi Göl’ Optimist; Yarışları Başladı

İLÇE HABERLERİ 4.06.2023 11:39:00 0
7 Renkli Gölde ‘Mavi Göl’ Optimist;  Yarışları Başladı

Türkiye’nin 4. Büyük gölü ve 7 renkli göl olarak bilinen Eğirdir Gölü Limanında ‘Mavi Göl’ Optimist yarışları start aldı.

Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, Eğirdir Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenilenen Eğirdir Limanında muhteşem görsel şölen sunan optimistçiler Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’in verdiği start ile optimistlerini Eğirdir Gölü’nün maviliğine bıraktılar.

Toplamda 7 kulüp ve 94 sporcunun yarıştığı optimist yarışları 4 Haziran’da yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Eğirdir Limanında Halk Oyunları gösterileri ile başlayan programda konuşan  Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen; ‘Ülkemizin güzel beldelerinden Isparta ilimizin en güzel ilçelerinden Eğirdir bir başka güzel, göl olunca Eğirdir’in güzelliklerini sizlere yaşatabilirsek mutluluk duyacağız. Ülkemizin nadide toprak parçalarından bir tanesi sizin burada olmanız bizlerin arasında olması buraya ayrı bir güzellik katıyor. İnşallah kazasız belasız sakatlanmadan güzel bir yarış çıkarırsınız, sizlerin varlığı sizlerle birlikte olmak üzere son derece mutlu ediyor, şu ana kadar yedi kulüp 94 sporcumuzla bu yarışmalara başlayacağız, inşallah bundan sonraki yarışımız daha teferruatlı daha kalabalık ve daha güzel olacağına eminim ama bu güzelliğe ağlayan sizlersiniz sevgili gençler istiklal marşını en güzel okuyan gençlerdir çocuklardır hep söylüyorum, güzel okumanız ayrı ama bu yarışlar sayesinde önemli olan uluslararası başarılar elde ederek. İstiklal Marşımızı okutabilmenizdir, sizin için başarılı olacak hedefiniz bu olsun, ay yıldızlı bayrağı yaptığınız yarışlarda en yüksek ve en üste bulundurma. İstiklal marşımızı okutmak. Çünkü ülkenin geleceği sizlersiniz hepinizi saygıyla selamlıyorum, sevgili gençler hepinizin gözlerinden öpüp kucaklıyorum, kazasız belasız bir yarış olmasını temenni ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Törende konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; ‘Sevgili çocuklarımız sizleri bu Optimist Mavi Göl yarışlarında Eğirdir'de ağırlamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Tüm kurumlarımızla, kaymakamlığımız, belediyemiz, diğer paydaş kurumlarımızın hepsi bu programa ev sahipliği yaparak sizleri en güzel burada ağırlayıp başarılı bir yarışma geçirmenizi diliyoruz. Biz dileriz ki bu tür programlarda elde ettiğimiz başarılarla artık dünyada ülkemizi temsil edersiniz. Türkiye'de güzel dereceler alırsınız diyor, hepinize başarılar diliyorum.’ dedi.

Son olarak konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ise; ‘Isparta'mızın misafir odasında sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz,  94 sporcumuz ve 7 kulübümüz,  Eğirdir’imize hoş geldiniz, diyorum öncelikle. Eğirdir gölümüz hem su rezervi olarak  ülkemizin çok önemli bir su rezervi. Aynı zamanda da böylesi su sporlarının yapıldığı çok kıymetli bir göl. Ve bugün burada birçok şehirden gelmiş, burada misafir ettiğimiz doksan dört sporcumuz Mavigöl Optimist yarışlarıyla birlikte bizimle olacaklar. Biliyorsunuz yelken sporu büyük bir mücadeleci ruh ve büyük bir özgüven veriyor çocuklarımıza. Ve biz bunu çocuklarımızın gözlerinden yakinen çok kolay görebiliyoruz. Ve sizler de şimdi görüyorsunuz. Yaşları, 7, 8, 12’ye kadar çıkan çocuklarımız var. Büyük bir özgüvenle birazdan bu beyaz kelebekler mavi Gölümüzde süzülecekler. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Ailelerine özellikle. Onların yanlarında olduğu, onları büyük bir özgüven ruhu içerisinde farklı şehirlerde, farklı yarışlarla buluşturdukları için ve bugün de bizlerle birlikte oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Yelken sporumuza büyük bir emek vermiş Eğirdir’imizdeki paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze ve özelinde elli yılını da vermiş Şeref Hoca'mıza ve diğer arkadaşlarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ve bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum. Eğirdir'e hoş geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun bu yarışlarımız.’ İfadelerinde bulundu.

 


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °