Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

702 öğrenci tercihine yerleşemedi/ 'Velilerimiz endişelenmesin'

702 öğrenci tercihine yerleşemedi/ 'Velilerimiz endişelenmesin'

ISPARTA 1.08.2018 07:12:00 0
702 öğrenci tercihine yerleşemedi/
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarına göre Isparta il merkezinde başvuru yapan 3 bin 224 öğrenciden 2 bin 358’i tercihleri doğrultusunda liselere yerleştirildi. 702 öğrenci ise herhangi bir okula yerleştirilemedi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, velilerin endişe etmemesi gerektiğini belirterek, süreç içinde 4 kez daha tercih başvurularının alınacağını dile getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez uygulanan Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarını 30 Temmuz Pazartesi günü açıkladı. Yerleştirmede merkezi sınav ve yerel yerleştirme sistemi kullanıldı. Buna göre ülke genelinde merkezi yerleştirmeye başvuran 437 bin 70 öğrenciden 127 bin 283’ü tercihleri doğrultusunda bir liseye yerleşirken, 197 kontenjan boş kaldı. Yerel yerleştirmede ise 1 milyon 17 bin 891 öğrenci tercih yaptı, bunlardan 798 bin 926’sı yerleştirildi. Yerel yerleştirme sonuçlarına göre 91 bin 687 kontenjan boş kaldı.
702 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİLEMEDİ
Isparta il merkezinde ise 3 bin 224 öğrenci ortaöğretime yerleştirme için başvuru yaparken bunlardan 2 bin 358’i tercihleri doğrultusunda liselere yerleştirildi. 702 öğrenci ise herhangi bir tercihine yerleştirilemedi.
PROJE İMAM HATİP OKULLARI DOLDU
Yeni LGS sistemi kapsamında İl Merkezinde Şehit Tevfik Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunuyor. Bu okullara giriş sınavla yapılıyor. İki okul da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün proje okulu kapsamında. Yani fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı ile aynı. Sınavlı giriş kapsamında olmamasına rağmen proje İmam Hatip Liseleri arasında Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi de bulunuyor. Bu okula giriş ise diploma puanına göre yapılıyor. LGS sonuçlarına göre sınavla girilen Şehit Tevfik Akkan Kız Anadolu İHL ile Işıkkent Anadolu İHL kontenjanı tam olarak doldu. Sınavsız öğrenci kabul eden Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İHL’de de kontenjanın üzerinde kayıt talebi var. Özelliği ise proje okulu olması. Yani bu okula gidenler İmam Hatip eğitiminin yanı sıra ister Fen Lisesi isterse Sosyal Bilimler Lisesi ayarında eğitim alabilecek. Ancak il ve ilçe merkezlerindeki diğer imam hatip liselerine beklenilen ilginin gösterilmediği öğrenildi.
KONTENJAN SIKINTIMIZ YOK
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, tercihleri doğrultusunda herhangi bir liseye yerleştirilemeyen 702 öğrenci ve velisinin endişelenmemesi gerektiğini belirterek, Isparta’daki liselerin kontenjanlarının yeterli olduğunu söyledi. Tercihlere bakıldığında öğrencilerin ağırlıkları olarak Tenzile Erdoğan ve Melih Doğan Anadolu Liseleri’ne yöneldiğini ifade eden Dr. Yıldırım, bu okulların kontenjanlarının dolduğunu belirtti. 702 öğrencinin gerçekleştirilecek olan 4 tercih döneminde tekrar başvuru yapacaklarının altını çizen Dr. Yıldırım, “Kontenjan sıkıntımız yok. Bu açıdan Isparta’mız şanslı bir şehir.” diye konuştu.
4 TERCİH BAŞVURUSU DAHA ALINACAK
Dr. Yıldırım, tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül tarihleri arasında tekrar tercih başvuruları yapabileceklerini dile getirdi.
YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILDI?
Öte yandan Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapıldı.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °