Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

7 RAKAMI VE TÜRKİYE'NİN BABASINDAN BİR ÖĞÜT

7 RAKAMI VE TÜRKİYE'NİN BABASINDAN BİR ÖĞÜT

SPOR 20.06.2022 18:41:00 0
7 RAKAMI VE TÜRKİYE
"Hayat doğumla başlayan, ölümle sona eren çabalar zinciridir" der büyüklerimiz. Ömrün en kısa anlatımı da, anlamı da bu olsa gerek. Uzun bir aradan sonra bugün TRİBÜN köşemizde spor ve futbol dışında bir konuyu dile getirmek istiyoruz.
 
Konu 7 rakamı ve Türkiye'nin Baba'sı, 9. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Isparta Milletvekilimiz merhum sayın Süleyman DEMİREL'in, 25 yıl öncesi cennet Isparta'mızdan insanlara verdiği öğütten bahsetmek istiyoruz. Neden 7 rakamı. Çünkü, demokrasi aşığı, hoşgörü uzmanı, barajlar kralı babayı kaybedeli tam 7 yıl oldu. Isparta'mızda 7. ölüm yıldönümü çeşitli etkinliklerle anıldı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 7 rakamı demişken şu ifadelere dikkatinizi çekmek istiyoruz. "Dünya 7 kıt'a. 7 gezegen var mı evet...
 
Ülkemizde 7 coğrafi bölge var mı? Evet. 7 gün 1 hafta mı evet... Kabe 7 kere tavaf ediliyor mu? Evet. İstanbul 7 tepe mi? 7 kule zindanları var mı? evet. Soyumuz 7 göbek mi? Güller 7 veren mi evet... Dünyanın 7 harikası mevcut mu? Evet. Gökyüzü ve cehennem 7 kat mı? Evet. Gök kuşağı 7 renk mi? Şeytana atılan taş 7 tane mi? evet... Ejderha 7 başlı mı evet. Ve son 7 rakamı, komşumuz Antalya'nın plaka numarası mıdır, evet..." Babayı kaybedeli tam 7 yıl oldu, dedik ya. 25 yıl önce yani 1997 yılında kendi adını taşıdığı Süleyman Demirel Üniversitesinin ilk açılış dersini verdiğinde yaptığı anlamlı konuşma, bizlerde çağrışım yaptı ve 7 rakamı ile özdeşleştirip onu kendi mesajıyla anmak istedik.
 
Bakınız İslamköy'den çıkıp, 30 yaşında DSİ genel müdürü, 40 yaşında parti genel başkanı, 12 yıl Başbakanlık, 6 dönem Isparta Milletvekilliği, 7 sene yasaklı, 6 defa hükümetten gitmiş 7 defa gelmiş Hükümet kurmuş bir insan olan Türkiye'nin babası merhum Süleyman DEMİREL : "Cumhuriyetin 75. yıldönümünde bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu çağrıyı önümüzdeki günlerde yapmaya devam edeceğim. Kişinin ben kendim için ne yaptım diye her gün sabahleyin düşünürken, bu ülke için ne yaptım diye düşünmesi de lazımdır. Kişi hiçbir şey yapmadım dediğinde kendisini bir mücadelenin dışında bulur. Herkesin elinden karınca kararınca gelecek bir şey vardır.
 
Bir kişi ömründe, ( Ortalama 70 yılda) 7 tane ağaç tüketiyor. Söylenmeyen sözlerden birisi bu. Öyleyse ben ne yapayım diye düşünene ben şunu söyleyeyim. Bu küreden aldığı yeşilden, 7 ağaç alıyorsun. Kağıttır, yakacaktır, bilmem nedir. Her kişinin bu doğaya olan borcunu ödemesi için en az 7 tane ağaç dikmiş olması lazım. Hiç bir şey yapmayan 7 tane ağaç diksin..." demişti. İnsanlığa 25 yıl öncesinden Isparta'mızdan, SDÜ'den, verdiği doğa-yeşil-orman kavramını ne mutlu anlatana -anlayana ve anlatacaklara... Bu günlük son sözümüz şudur. Baba Süleyman DEMİREL'i, 17.Haziran 2015'te kaybetmiştik.
 
O tarihten, 72 saat sonra tamamen duygularımızın tesiri altında şahsen yazmış olduğum Babaya Ağıt isimli 11 kıtalı şiirin bir bölümünde : "Rüya değil. Fani Süleyman DEMİREL koca okyanustu, biz bir damla tadabildik. Er meydanı ISPARTA'ya -SDÜ'ye her gelişinde hayat dersi alır, ufku öğrenirdik. Lakin 17 Haziran'da (2015) yetim kaldık, şimdi kime BABA der kimi içimize sindirebildik, BAK. Güniz sokak öksüz, ISPARTA VE TÜRKİYE öksüz, Kİ buna nasıl katlanabildik." demiştik. Bugünlük de bu kadar efendim.
Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: t?rkiyeninbabasından rakamı
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °