Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

66 Dakika Uyutulduğumuz Maçın Tek Kahramanı: Furkan Bekleviç

66 Dakika Uyutulduğumuz Maçın Tek Kahramanı: Furkan Bekleviç

SPOR 23.01.2023 19:48:00 0
66 Dakika Uyutulduğumuz Maçın Tek Kahramanı: Furkan Bekleviç

2. Lig beyaz gurubun şampiyonluk kovalayan ekiplerinden Esenler Eroksporla kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşan Isparta 32 spor, eline geçirdiği fırsatları cömertçe harcarken, acemi hakem kararları sonucu 10 kişi kalmasına rağmen, 1 puanı kaleci Furkan Bekleviç sayesinde kurtardı. Pazar günü soğuk hava ancak futbol oynamaya elverişli sahada 4 bin kişi önünde oynanan ( maçın önüne Tekirdağ bölgesi hakemi Levent Buğra Vartemel ve yardımcıları geçti) diyebiliriz. 

C klasmanından yeni yükselen ve 2. Lig maçlarında ilk kez düdük çalan (4. Hakem olarak maçlara çıkmışlığı var) genç hakem verdiği yanlış kararlarla 90 dakika boyunca bocalarken kornerlere aut, sarı kartlarda Isparta 32 spora kolay kart uygulaması faulleri ise sık sık misafir takım Erok lehine çalmasıyla büyük tepki topladı. 32 Gençliğin çılgın tezahüratıyla maça başlayan pembe-yeşilliler ilk yarıda topu rakibe bırakıp, az ve öz Erok kalesine indiler. Şampiyonluk kovalayan, Abdullah Reşit Akçay’ın öğrencileri misafir takım Erokspor ise gol yollarında başarılı olamazken, Isparta 32 sporun defanstaki dikkatinin buna engel olduğunu gözledik. Maçın 29. Dakikasında Berk gollük pozisyonu harcarken, 1 dakika sonra gelişen Isparta 32 spor atağında bu kez Berke düzgün vuruş yapamayınca bizim takım golden oldu. Ve tatsız tuzsuz ve de zevksiz geçen 45 dakika 0-0 bitti. 

Bu arada acemi hakemler maçın 13 ve 20. Dakikalarında Halil ve Berke gibi sahada 2 kritik görev yapan adamı sarı kartla cezalandırırken, maçın 37. Dakikasında topla karışık rakibi Bahadır’a, tekme savuran Erok’lu Serhat’ı da görmezden geldiler. Kapalı tribün önündeki olayı Isparta seyircisi elbette ki protesto etti. (Burada bir parantez açıp TFF-MHK-Hakem atama yetkililerine şu soruyu sormak lazım. Batı Akdeniz takımıyla, İstanbul bölgesi takımının kritik maçına TEKİRDAĞ BÖLGESİ HAKEMİ ATAMA kriteriniz nedir, efendim.) Derken devre 0-0 bitti. 

2. Yarı için umutluyduk ancak hiçte beklemediğimiz olaylar gelişti. Rakip topla daha fazla oynamaya başlayınca bizim çocuklar savunmaya geçti ve sadece koşarak, mücadele ettiler. Sağ kanattan Hüseyin’e atılan toplar rüzgarla birlikte auta gitti, orta alan futbolcularımız topun üstüne basarak başlayan atağın sona ermesini sağlaması gibi acayiplikler yaşandı ve duran top, kornerlerdeki başarısızlığımız da cabası oldu. 57. Dakikada Özcan’ın sert şutu ile 66. Dakikada Berk İsmail’in şutunu kaleci Furkan Bekleviç uçarak iki pozisyonda gole geçit vermedi ve taraftarlarımızdan büyük alkış aldı. Maçın 67. Dakikasında orta alandan hızlı çıkan Eroksporlu Yusuf’u, Halil Duman orta alanda engelleyince 2. Sarı karttan kırmızı görüp takımını 10 kişi bıraktı. (23+6: Toplam 29 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldık.) Acemi hakem Levent Buğra Vartemel’in acemice kararları devam etti maç boyunca. 71. Dakikada Hüseyin Afkan sağ kanattan indi topu rakibine çarptırıp korner aldı ancak hakem aut verirken itiraz ettin diye Hüseyin’e sarı kart gösterdi. 75. Dakikada ise kıdemli yardımcı hakem Osman Baruk’un uyarısıyla da Isparta 32 spor teknik direktörü Hakan Yılmaz’a sarı kart gösterdi. Hakemlerin Isparta aleyhtarlığına anlam vermedik.

Hele bir 79. Dakika yaşadık ki, Erok ceza alanı içinde tecrübeli topçu Sakıp Aytaç, Isparta 32 sporun ele avuca sığmayan futbolcusu Hüseyin Afkan’ı adeta biçti ancak hakem devam kararı verince Ispartaspor taraftarı bir kez daha çıldırdı. Verilmeyen penaltıya büyük itirazlar olsa da karar yine değişmedi ve maç 6 dakika uzatıldı. 90+5 oynanırken ani gelişen Erok atağında Serdar defansı çalımladı, sol köşeye gönderdiği topa adeta uzayan kalecimiz Furkan Bekleviç golü önleyince maçın kaderi belli oldu. 0-0 Evet. Tatsız ve tuzsuz geçti diyebileceğimiz kritik maçta kahraman kişi kalecimiz Furkan Bekleviç oldu. Tebrik ediyoruz kendisini.

Ama bir başka gerçeği de yazmak zorundayız. Ispartaspor iyi futbol oynamıyor ve gol yollarında çok etkisiz kalıyor. Unutmayalım ki, Isparta 32 spor-Erokspor maçında 11+4 :15 kişiye karşı, 10 kişi yenilmediysek, 1 puan iyidir, be kuzum. Furkan 90+5’te golü çıkarmasa o, 1 puanda gitmişti birader. Olaya bir de bu açıdan bakınız… Çare mi ? Hakan Yılmaz hoca da. Takım içinde. “Bir çare hocam, bir çare. Gol atamazsak, işimiz güçleşiyor.” Bir başka gerçekte şu. 1 gol atıp 3 puan alabilseydik, ligde basamak atlayıp play-off’çularla puan farkını biraz daha düşürmüş olacaktık. Olmadı. Futbol da, kötü oynayıp kazanmakta mübahtır. Erok maçında olmadı, Ankaraspor maçında 3 puan bizim olsun. Haydi.

Saygılarımızla. 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °