Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

6-1’lik Galibiyetle Averajı Sıfırladık

6-1’lik Galibiyetle Averajı Sıfırladık

SPOR 6.02.2023 10:02:00 0
6-1’lik Galibiyetle Averajı Sıfırladık

ISPARTA 32 spordan, Tarsus idman yurduna tarihi fark. 2. lig beyaz gurupta, maddi imkansızlıklardan dolayı çok zor günler geçiren Tarsus İdman yurdu ile karşılaşan pembe-yeşilliler zayıf ve gençlerden oluşan rakibini 6-1 yenerek gole doyurdu hem averajını düzeltti hem de Bayburt maçı öncesi büyük moral depoladı. 

2. Lig beyaz gurupta bu hafta alınan bu 6-1’lik en farklı skor olarak yansırken, ligde ise daha önceki haftalarda alınan (5.hafta:Bursa:6-Sivas:0/16. Haftada :Bayburt:0-Erok:7 ) maçlarından sonra en farklı skorla biten 3. Maç olarak tarihe geçti. Cumartesi günü saat 14.00’de soğuk bir havada ve 1500 taraftarın izlediği maça Isparta 32 spor çok hızlı başladı. İlk 3 dakikada net 2 gollük pozisyonu Burhan Eşer ve Hüseyin’le değerlendiremedi. 4. Dakika oynanırken Koray’ın nefis pasıyla ceza alanına giren Hüseyin Afkan skoru 1-0 yapan golü kaydetti. Bu gol maçın farka gideceğinin sinyallerini verdi. 

Ömer Çiçek 5. Dakikada, Burhan Eşer 18. Dakikada, 6 pas içinde yüzde yüz gollük pozisyonları harcadılar. Hoca Hakan Yılmaz dahil herkes saçını başını yoldu. Gol olmayınca olmuyor işte… 6 pas değil gol çizgisi üstünde olsan bile… Atamayana atarlar derler ya, 19. Dakikada aynen öyle oldu. Genç Tarsus’lular ilk devredeki ilk ataklarında, Isparta defansı ve kaleci Furkan hata yapınca 20. Dakikada Mohammed’le 1-1’lik eşitliği yakaladı. Tüm stat, Tarsus’lu gençleri alkışladı. 22. dakikada kramponlarını değiştiren Ömer Çiçek, 23. Dakikada golünü attı. Oldu mu skor 2-1 Yalnız bu golde Koray’ın şahane asistini yazmak zorundayız. (Helal sana Koray, bencillik yapmadığın için. Takımdaşlık işte böyle bir şey olsa gerek.) PLAKA DAKİKAMIZDA 3. GOL GELDİ. Isparta’mızın plaka kodu 32. İşte maçın bu dakikasında şahane bir gol geldi. Ve genç forvet Koray nefis bir gol attı ve skoru 3-1’e taşıdı. Pembe-yeşilliler hız kesmedi ve 39. Dakikada gelen golü bu kez Erkan Süer kaydetti ve genç futbolcunun bu sezonki ilk golüyle skor 4-1 oldu. 

Maçın Manisa bölgesi hakemi Yunus Emre Çakar şahane bir müsabaka yöneterek ilk yarı sonuna 1 dakika ekledi ve devre 4-1 bitti. ( Burada bir gerçeği işaret edelim ki, genç hakem Yunus Emre Çakar bu stil-başarı ve serinkanlı kararlarıyla devam ederse MHK ve TFF’nin gelecekteki prenslerinden biri olacaktır. Nokta…) 

2. YARI VE 2 DEĞİŞİKLİK

Hakan Yılmaz hoca 2. Devreye 2 değişiklikle başladı. Hüseyin Afkan ve Musa Nizam’ı oyundan alıp yerine Halil Duman ve Burak Aydın’la başladı. 46-51 arasında üst üste 5 korner atışından faydalanamadık. Halbuki duran top avantaj sağlar derler ancak olmadı. (Tarsus hocası Sinan Atım ise kornerlere çok kızdı. ) 54. ve 56. Dakikalarda Burhan Eşer sağdan ve soldan gelen ortalara 6 pas içinde yine gol vuruşu yapamayınca bu kez bizim Hakan hoca çıldırdı. Hemen kale arkasına işareti çaktı ve Oğuzhan’ı yanına çağırdı. Tam 59. Dakikada Isparta atağı sol kanattan gelişti. Osman, 4 Tarsus’lu futbolcuyu bir sağa, bir sola yatırdı çizgiye indi öyle güzel asist yaptı ki, Burak Aydın 5. Golü atmakta hiç zorlanmadı…. (Gol kadar asist yapan Osman kardeşimizin hakkını teslim etmek lazımdır.) 63. dakikada Burhan yerini Oğuzhan’a, Cem’de yerini Erdem’e bıraktı. Maçta 83. Dakikada Koray Yağcı bu sezonki 3. Golünü atınca skor ortaya çıktı. 6-1 Yarım düzineyi bulan golden sonraki sevinç görülmeye değerdi. Bu maç bizce, şu mesajları verdi. 

1- Pas oyununu iyi oynadığımız vakit, gol yollarında becerikliysek kazanamayacağımız maç yok. 

2- Hakan Yılmaz hocanın değişiklik zaman ve adedi oyuna müdahele anlamında çok yerindedir. (Ankaraspor ve Tarsus idman yurdu maçlarındaki değişikliklerle.) 

3- HAKEMLER adaletli kararlar verip, tarafsız yönetim gösterirse statta hiçbir menfi hadise ve tezahürat olmamaktadır ve TFF’den ceza da gelmeyecek demektir. (Bu arada maçın Manisa bölgesi hakemi Yunus Emre Çakar’ı ve yardımcıları Mahmut Gülle-Oğuzhan Yazır ve 4. Hakem : Onur Bingöl’ü kutlarız.) 4- Soğuk havada, cumartesi olmasına rağmen fedakarca stada gelip zevkli maçı izleyen ve tezahüratlarla takımımızı destekleyen herkese teşekkür ederiz. Takımının yanında olan fedakar insanlara şükran borçluyuz. (Maçı izleyemeyenler bir futbol resitalini kaçırdılar, bu kesin…) 

Aldığı 6-1’lik galibiyetle büyük moral kazanan Isparta 32 sporumuza, Bayburt deplasmanında üstün başarılar diliyoruz. Bir hatırlatmamız olacak. Evet gençler. “Rakibi asla hafife almayın. Bulunduğu yere aldanmayın. Rakibini küçümseyen nice takımlar büyük hüsranlar yaşamıştır bizler iyi biliriz, siz de bu bilinçte olun diyoruz.” Madem ki hedef play-off, o halde bu deplasmandan da 3 altın puan çıkarmanız gerek. Haydi başarılar. 

Saygılarımızla…


Anahtar Kelimeler: -’ Galibiyetle Averajı Sıfırladık
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °