Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

550 vekile Isparta elması gönderilecek

Ticaret Borsası, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önderliğinde mecliste 550 milletvekiline 'elma paketi' gönderecek, BAKA işbirliğinde Elma Çalıştayı düzenlenecek.

ISPARTA 18.03.2016 08:13:00 0
550 vekile Isparta elması gönderilecek
Türkiye elma üretiminin yüzde 26'sini tek başına karşılayan Isparta, hak ettiği tanınırlık ve yere ulaşmak için önemli bir atağa geçiyor. Isparta Ticaret Borsası, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in önderliğinde 2 önemli organiza­syona imza atacak. Borsa, Bilgiç'in koordi­nasyonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dağıtılmak üzere 550 mil­letvekili için özel elma paketi hazırlayacak. Elma paketleri, Ticaret Borsası’nın ve Mil­letvekili Bilgiç'in kartı ile birlikte mil­letvekillerine ve bakanlarına dağıtılacak.
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Türkiye'nin elma ihtiyacının yüzde 26'sını tek başına karşılayan Isparta’nın henüz hak ettiği konumda olmadığını söyledi. Türkiye'nin en kaliteli elmasının Isparta’da yetiştiğini belirten Adar, "Sayın Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç'in liderliğinde meclis­teki tüm milletvekillerimiz için özel paket hazırlayacağız. Isparta’da ürettiğimiz elma çeşitlerinden koyarak bu paketleri hediye edeceğiz. Elmamızın tanıtımı ve farkın-dalığı açısından faydalı olacağı kanısın­dayız" dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, yine Milletvekili Bilgiç liderliğinde önemli bir organizsyon planladıklarım söyledi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile işbir­liğinde Elma Çalıştayı planlamak istiy­oruz. Sayın Milletvekilimizin direktifleri ve önerileri doğrultusunda bu çahştayla il­gili çalışmalara başladık. İnşallah kısa süre içerisinde yapıp, elmamızın geleceğini tartışmak istiyoruz" diye sözlerini tamam­ladı.

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °