Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

55 yaşındaki insanlar da kimlikle binmeye çalışıyor

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla bir problemlerinin olmadığını belirterek, ücretsiz binişlerle ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

ISPARTA 11.01.2016 07:00:00 0
55 yaşındaki insanlar da kimlikle binmeye çalışıyor
Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteğine ilişkin yönetmelik geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri ücretsiz yararlandırmaları kaydıyla gelir desteği ödemesi yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Isparta’da yetkili otobüslere araç başına aylık 600 TL ödeme yapılacağını açıkladı.
ÖDEMELER HER AY YAPILACAK
Özel halk Otobüslerinin  engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler ile ağır engellilerin refakatçilerini ücretsiz taşımaktan dolayı bir ödeme alacaklarını ifade eden Kütük, “Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde bu ücret araç başına aylık 1000 TL, diğer büyükşehirlerde 750 TL, Isparta ölçekli illerimizde araç başına 600 TL alacaklar. Bunlar her ayın son iş gününü takip eden 5 gün içerisinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerin belediyelerimizden alacağı belgeler, listeler haline getirilecek, bu listeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ilgili birimlerine gönderilecek, onlar da bu incelemeler yaptıktan sonra ödenekler il müdürlüklerine belgelerle gönderilecek.  Biz de bu ödenekleri yetkili araç adedince Isparta Belediyesi’nin  bize gösterdiği hesaba bu parayı yatıracağız. Isparta Belediyesi, bizden aldığı ödemeleri 5 işgünü içerisinde yetkili otobüs kooperatifine bu ücretleri gönderecektir” şeklinde konuştu.
65 YAŞINI DOLDURANLARLA BİR PROBLEMİMİZ YOK
Isparta Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz da bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti. Engelli, şehit yakınları ve gazileri uzun zamandır, 65 yaş ve üzeri vatandaşları da yaklaşık 2 yıldır ücretsiz taşıdıklarını belirterek, “Münferit bazı şeyler oldu. Şoför arkadaşlarımız da o kadar sıkıntı çekiyor ki. Bunu suistimal eden çok insan var. Bununla ilgili bir CD yaptık, sayın valimize de göstermiştik bu CD’leri.  55-60 yaşındaki insanlar da cüzdan içerisindeki kimliği gösterip geçiyor. Bu da diğer 65 yaş ve üzerine yansıyor. Çünkü bunları yakaladığımızda diğer kimlikleri de kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımız da buna duyarlı olsun. 65 yaşını dolduranlarla bir problemimiz yok. 55 yaşındaki bir vatandaşın bunu kullanması doğru değil. Sadece hak sahipleri bunları kullansın” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °