Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

50 milyon kişinin kimlik bilgileri sızdırıldı

50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddia edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu olayı doğruladı.

ISPARTA 6.04.2016 08:45:00 0
50 milyon kişinin kimlik bilgileri sızdırıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, internete sızan 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin nasıl sızdığına dair önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bozdağ, “Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye’deki seçmen sayısına yakın bir rakam. YSK bu seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşılıyor. Bu sızmanın araştırılması lazım. Öyle zannediyorum ki bu haberlerin çıkmasının ardından adli ve idari takip başlamıştır. Bildiğiniz Türkiye, kişisel verilerin korunmasını anayasada yer verdi. Kişisel verilerin el değiştirilmesi, paylaşılması temelde yasaklandı. Bunu ihlal edenlerle ilgili ceza yaptırımları arttırıldı.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu çıktı. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızda. Yakın bir zamanda Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecektir. Kişisel verileri ihlal edenlere müeyyideler konmuştur. Vatandaşlarımıza birtakım haklar tanınmıştır. Dolayısıyla kişisel veriler yaptığımız bu düzenlemeyle çok güçlü bir koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010'da yaşanan bir olayın tekrarı olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu konuyla ilgili adli ve idari soruşturmalar yapılacaktır” dedi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

ÇALINAN BİLGİLERLE NELER YAPILABİLİR?

Uzmanlara göre; sızdırılan kimlik bilgileri ile kredi çekmekten, resmi belge almaya, vekalet vererek mal varlığı devrinden, okul ve ehliyet gibi resmi işlemlere kadar birçok şeyi yapmak mümkün.


Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °