Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

4B Skandalı!

Prof. Dr. İbicioğlu döneminde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nden hayali sertifika düzenlenerek çok sayıda kişinin SDÜ’ de 4B diye tabir edilen sözleşmeli personel kadrosuna alındığı ortaya çıktı.

ISPARTA 25.03.2016 08:11:00 0
4B Skandalı!
Isparta Cumhuriyet Savcılığı’nın gerçekleştirdiği tarihi Paralel Devlet Yapılanması operasyonu ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Dosya gizliliği olduğu için kimin hangi konu ile suçlandığına ilişkin henüz net bilgiler bu­lunmuyor. Ancak 29 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği dosyayla ilgili sadece 'paralel yapı' dolayısıyla terör örgütüne finans sağlama suçunu konuşmak yeterli olmuyor. Zira Dönemin Rektörü, rektör yardımcıları, danışmalar, bazı merkez müdürleri, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve ekibi ile idari personelin de tutuklanması sorgulamanın yönünü kamu idaresinin icraatlarına yöneltiyor.
Akdeniz'in ele geçirdiği bir belge, soruşturma kapsamındaki kadrolaşma ve resmi belgede sahtecilik suçu iddialarının vehametini ortaya koyuyor. Prof. Dr.
Haşan İbicioğlu döneminde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi üzerinden sahte eğitim sertifikası düzenlenerek özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çok sayıda kişinin 4B kadrosundan işe alındığı belirlendi. Döne­min Hastane Başhekimi, yardımcıları, YBEM yöneticileri ve diğer akademik per­sonelin tutuklanmasının altında bu suç id- diaları bulunuyor, işte Akdeniz'in 4B skandalı ile ilgili ele geçirdiği mahkeme kararı:
"Şüphelilerin savunmaları, şüpheli A.Ç'nun ikrarı, ele geçirilen içerik itibariyle sahte sertifikalar, sözleşmek per­sonel alım ilanları, içerik itibariyle sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesi'nde istihdam edilen diğer şüphelerin ifadeleri, müştekilerin beanları, Kardiyo Pulmoner Resusitasyon (CPR) serti­fikasına ilişkin eğitim vermediğini beyan eden tanık B .G.C'nin ifadesi, diğer tanık­ların ifadeleri, halen göz altında bulunup sorguya sevk edilmemiş olan şüpheli Halil Karakoç'tan ele geçen bilgisayar ve taşınabilir belleklerin incelenmesi sonucu, bu bilgisayar ve taşınabilir belleklerin içinde boş sertifikalar, Isparta İl Emniyet Müdür­lüğünün FETO/PDY örgütünün Isparta yapılanmasına ilişkin düzenlediği rapor, HTS dökümleri ve inceleme tutanağı başta olmak üzere soruşturma evrakı kapsamına göre, şüpheliler M.Y, S.S, M.Y, M.T.S, M.D.Ç, A.M.C, O.A'in üzerlerine atılı kamu görevlisinin resmi belgede sahtecil­iği ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarım işledikleri…….”

kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °