Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

3600 ek gösterge tüm memurlara verilsin

3600 ek gösterge tüm memurlara verilsin

ISPARTA 1.05.2019 08:55:00 0
3600 ek gösterge tüm memurlara verilsin
Memur - Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, bugünlerde TBMM genel kuruluna gelecek olan 3600 ek göstergenin yansıtılmasında belirli kesimler yerine tüm memurları kapsayacak şekilde olmasını istediklerini söyledi.
 
Memurlar için Genel Merkez düzeyinde yıllardır talep ettikleri 3600 ek göstergenin nihayet bugün – yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kuruluna geleceğini ifade eden Demiralay, verilen vaadler çerçevesinde; polis, öğretmen, hemşire, imam ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3600'a çıkartılacağıyla ilgili açıklamalarından memnuniyet duyduklarını belirtti.
DEMİRALAY; “TALEBİMİZ 3600 EK GÖSTERGENİN
TÜM MEMURLARA VERİLMESİDİR”
Başkan Demiralay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bizler Memur – Sen olarak memurların büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmen, polis, hemşire, din görevilisi ve idareciler başta olmak üzere sayıları 1 buçuk milyon kişiye ulaşan 3600 ek göstergenin tüm memurlara yansıtılmasına yönelik talepte bulunuyoruz.
“EN ÖNEMLİ MADDEMİZ
3600 EK GÖSTERGE”
Bilindiği gibi bizler memurlar için yıllardır talep ettiğimiz 3600 ek gösterge konusunda gerek geçen yıl yapılan genel seçimlerde gerekse bu yıl yapılan yerel seçimler öncesinde ülke gündemine gelmiş, siyasi partilerin bu hakkın verilmesiyle ilgili vaatleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda, Kamu Personeli Danışma Kurulu, 3600 ek gösterge başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları ele almak için geçtiğimiz aylarda toplandı. Bu toplantıya Memur - Sen Genel Başkan Yardımcımız sayın Hacı Bayram Tonbul da katıldılar. Bu toplantıda en önemli gündem maddemiz 3600 ek gösterge oldu. Çünkü kamuoyu seçim döneminde gündeme getirilen bu vaadin geniş bir çerçevede bir an evvel karşılık bulmasını bekliyor.
“KONUNUN MECLİSE GELMESİNDEN
MEMNUNİYET DUYUYORUZ”
3600 ek göstergenin yansıtılmasında belirli kesimler yerine tüm memurları kapsayacak bir formüle ihtiyaç var. Bu konuda ilgili tarafların görüşü alınmadan herhangi bir kaygıyla çalakalem bir şey yapılırsa her iki tarafı da memnun edecek bir sonuca ulaşılamayabilir. Dolayısıyla bugün – yarın TBMM genel kuruluna gelmesi beklenen konunun yani polis, öğretmen, hemşire, imam ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3600'a çıkartılacağıyla ilgili konunun meclis genel kuruluna gelmesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: verilsin memurlara gösterge 0
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °