Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

32 yıllık hayali gerçeğe dönüştüren kaymakam

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın talimatıyla 1986 yılında Şarkikaraağaç Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak yapılan bina, Türkiye Cumhuriyeti'nin koskaca 2 bakanlığı ve SDÜ'nün elinde 32 yıl boyunca atıl olarak kaldı.

GÜNDEM 30.06.2016 05:11:00 0
32 yıllık hayali gerçeğe dönüştüren kaymakam
Şarkikaraağaç'ta Kızıldağ'ın bol oksijenli havasının koah, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelmesinden hareketli Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde 1986 yılında yapımına başlanan ve kısa sürede kaba inşaatı bitirilen Göğüs Hastalıkları Hastanesi binasında 32 yıldır süren yılan hikayesi mutlu sonla tamamlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapma amacıyla yapımına başlanan ancak zaman içerisinde hastaneden vazgeçilip Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çeşitli amaçlarla kullanılması düşünülen, en son SDÜ'ye Turizm Meslek Yüksek Okulu açması için tahsis edilen bina, özel sektörün elinde kısa sürede hayat buldu. Şimdi Eğirdir Kaymakamı olan Abdulah Aktaş'ın Şarkikaraağaç Kaymakamı iken bulduğu ve yardımcı olduğu Antalyalı yatırımcı, ilçe halkının adına artık 'tekke-türbe' dediği binayı modern bir otel haline getirdi. 3.5 milyon TL'lik yatırımın ardından Kızıldağ turizmine önemli katkı sağlayacak tesis, hizmete hazır hale getirdi. Kızıldağ'daki otel, Ramazan Bayramı öncesinde müşteri kabul etmeye başlayacak.
           
Kızıldağ'daki binayı 20 yıllığına kiralayan yatırımcı Halil Güzel, içerisinde düğün salonu, kafe, hamam, havuz, sauna, resteurant, türkü evi, fitnes, sinema, kongre ve toplantı salonları olan 100 oda kapasiteli otel yaptı. Adına da Kızıldağ Millî Parkı Mavi Sedir Otel denildi.
           
Kızıldağ Milli Parkını her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiğini belirten İş Adamı Halil Güzel, ''1984 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak temeli atılan ve 31 yıldır atıl vaziyette bulunan binayı yap-işlet ve devret usulü ile 20 yıllığına kiraladıklarını söyledi. Yaklaşık binaya 3 milyon yatırım yapmayı hedefleyen Güzel, Kızıldağ Milli Parkı dünya da başka şehirlerin arayıp da bulamayacağı türden eserlerdir. Her yıl gelen binlerce ziyaretçilerimiz ilçede kalacak yer sıkıntısı yaşıyorlar. İlçede yaşanan konaklama sıkıntısını çözmek için yaptığımız bu yatırımdan dolayı mutluyum'' dedi.
           
Otelin konaklama sorununa çözümün yanı sıra istihdam sağlamayı da planladıklarını ifade eden Güzel, ''Bu yatırımımızı kısa sürede tamamladık. İşletmemiz ilçedeki konaklama sorununu çözeceği gibi hizmetin konaklama kalitesini de en üst seviyeye çıkaracaktır. İşletmemiz aynı zamanda konaklayan yerli ve yabancı turist gruplarına çevredeki doğal ve turistik ilçe ve köylere turlar düzenleyerek o yöredeki değerleri misafirlerimize tanıtacaktır. Burada Şarkikaraağaç’a özgü tarihi ve turistik yerlerimizi tanıtacağız. Mavi Sedir Otel’imizin tadilat işleri tamamladıktan sonra otelimize açılış yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °