Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

30 Ağustos Emel Sayın’la kutlanacak

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, bu yıl 30 Ağustos kutlamalarında Emel Sayın ile Ahmet Özhan’ın konser vereceğini duyurdu.

ISPARTA 24.06.2016 05:34:00 0
30 Ağustos Emel Sayın’la kutlanacak
Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın liderliğinde yaptıkları çalışmaları katıldığı Ne Var Ne Yok Programında anlattı. Kayacan, burada bir de müjdeyi paylaştı. Isparta Belediyesi, son anda bir erteleme olmaz ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı güzel bir konserle kutlayacak. Kayacan ayrıca ISMEK’in Yaz Kursları hakkında da bilgi verdi.
EMEL SAYIN VE AHMET ÖZHAN DÜET YAPACAKLAR
İrfan Veli Kayacan, milli günleri faaliyetler ve çeşitli programlarla kutlamaya çalıştıklarını ifade ederek bazen şehitlerin anısına bu tür etkinlikleri iptal ettiklerini belirtti. Önümüzdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı için kutlama yapılacağını ifade eden Kayacan, “İnşallah 30 Ağustos’ta bir konserimiz olacak. Emel Sayın ve Ahmet Özhan düet yapacaklar” şeklinde konuştu.
Öte yandan  Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yapısını ve çalışmalarını anlatan Kayacan, Müdürlüğün kültür, İSMEK, Oğuzata, El Sanatları, Evlendirme, Etnografya Müzesi, Oyun Evleri ve Huzurevleri birimlerinden oluştuğunu dile getirdi. Kayacan, “Müdürlüğümüz böyle 7 birimden oluşan müdürlük olduğu için alanı da çok geniş” dedi.
17 BİN 225 ÖĞRENCİYE BAYRAK DAĞITTIK
Bu yıl okullara yönelik Bayrak ve Çanakkale Projesi başlattıklarını belirten İrfan Veli Kayacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can beyin de bize izin ve destekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Kitabımızın ismi Bugünümüzü Borçlu Olduğumuz Kahraman Atalarımıza Mektuplar. Bu kitap Isparta’da yapmış olduğumuz kompozisyon yarışmasında topladığımız eserlerden oluşan bir kitap. Yani tamamen Isparta’daki öğrencilerin yazdığı bir kitap. Bu kitabn yanında manevi duygularımızı biraz daha ön plana geçirmek için de yanında bir de Türk Bayrağımızı veriyoruz. Şuana kadar 21 okulumuza ulaştık. 17 bin 225 öğrenciye bayrak dağıttık.  Ispartalı hemşerilerimizden şu hassasiyeti de bekliyoruz; verilen bu bayrakları lütfen sandıkta muhafaza etmesinler. Bunları en yüksek noktada korunabilecek şekilde asarlarsa da manevi duygularımızı kabartan bir çalışma olur. Önümüzdeki yıl da tüm okullarımıza ulaşma hedefinde olacağız.
ISPARTA’YI KEŞFET PROJESİ
Isparta Belediyesi ile Isparta’yı Keşfet isminde bir proje başlattık. Bir defa yaptık. Önümüzdeki yıl devam edeceğiz. Etnografya Müzemiz, Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi, Eğirdir ve Kovada olmak üzere ilimizdeki tarihi yerleri öğrencilere tanıtmak amacıyla yola çıktığımız bir proje. Şuana kadar bir kez 60 öğrenciyle yaptık. İnşallah devamını getireceğiz.
TİYATRO EKİPLERİ TAMAMEN ISPARTALILARDAN KURULDU
İSMEK birimi çatısı altında tiyatro ekipleri kurduk. Küçük yaşlarda öğrencilerimiz, gençler ve büyüklere yönelik ekipler oluşturduk. Bugüne kadar 8 kez gösteri yaptık. Halkımızın katılımı da çoktu. Bunun en güzel tarafı da tiyatromuzda tamamen Ispartalı halkımızın olması bizi çok mutlu ediyor. Gönüllü katılımcılarımızla bu ekiplerimizi kurduk. Şuanda Yalvaç ve Eğirdir’den talepler gelmeye başladı. Kültür Müdürlüğü bünyesi altında mehteranımız, halk oyunları ekiplerimiz var.
HALKIMIZIN İLGİ GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ
Sosyal aktivitelerimize halkımızın ilgi göstermesini istiyoruz. Isparta Belediyesi olarak açtığımız ve yaptığımız her etkinlik her kurs ücretsizdir.”
YDÜ YBEM SERTİFİKALARI VERİYORUZ
Diğer taraftan Sanat ve Meslek Edindirme Kursları(ISMEK) hakkında da bilgi veren Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, geçen yıla kadar Milli Eğitim Bakanlığı kurs sertifikaları verdiklerini belirterek, “Sayın Başkanım ve Rektör hocam protokol yaptılar. O vesile ile biz bu yıl ilk defa SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi sertifikası veriyoruz. Kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Kurs taleplerini bazen anketle belirliyoruz. Ona göre kurslarımızı açıyoruz. Örneğin okul öncesi, aşçılık gibi alanlar revaçtaysa ona göre kurs açıyoruz. Geçen yıl 12 kursumuz vardı bu sene 28 branşta kurslar açtık. İngilizce, Bilgisayar, Arapça, Resim, Ebru, Gitar, Bağlama, Aşçılık, Hasta Kabul, Halk Oyunları gibi alanlarda 28 kurs açtık. Yılda ortalama 3 bin civarında kursiyer geliyor” dedi.
8 BRANŞTA YAZ KURSLARI DÜZENLENECEK
Son olarak ISMEK’in yaz kursları için 1 Temmuz’a kadar kayıt alacaklarının altını çizen Kayacan, “Yaz kurslarımız var. 8 branşta kurs açacağız. 1 Temmuz’a kadar kayıt alacağız. Bilgisayar, Almanca, İngilizce, Basketbol, Halk Oyunları, Ebru, Resim, Tiyatro gibi branşlarda kurs açacağız. 2 yerde kayıt alıyoruz. Hem Kültür Müdürlüğümüz hem de Kültür Sitesi son katta müracaatları kabul ediyoruz. Bu kurslarımız 9-15 yaş arası geçerlidir” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °