Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

2. Lig Kırmızı Grupta Küme Düşme Hattı Alev Aldı; Düzcespor ve B. Derincespor!

2. Lig Kırmızı Grupta Küme Düşme Hattı Alev Aldı; Düzcespor ve B. Derincespor!

ISPARTA 2.05.2024 13:36:00 0
2. Lig Kırmızı Grupta Küme Düşme Hattı Alev Aldı;  Düzcespor ve B. Derincespor!

Ispartaspor’un da yer aldığı, Amedspor’un 1. Lige yükseldiği 2. Lig Kırmızı Grupta küme düşme hattı alev aldı. 4 Takım küme düşen iki takımdan birisi olmamak için kıyasıya mücadele veriyor. İşte son hafta öncesi puan durumu ve sırlama…

TFF 2. Lig'de bitime 1 hafta kala küme hattını yakından ilgilendiren birbirinden kritik 4 maç oynandı.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR LİGDE KALDI

Grupta son iki haftaya girilirken son sıradaki Uşakspor hariç 7 takım küme düşmemek için çırpındı. Geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçlarda; deplasmanda İnegölspor’u 1 – 0 mağlup etme başarısı gösteren Arnavutköy Belediyespor, 38 olan puanını 41’e yükselterek kümede kalmayı garantileyen ilk takım oldu. Geriye 6 takım kaldı. Hali hazırda son haftaya girilirken matematiksel olarak ligden düşme tehlikesi olan 6 takımdan Etimesgut Belediyespor, Fethiyespor deplasmanında golsüz berabere kalarak altın değerinde 1 puanla evine döndü ve puanını 39’a çıkardı. Ancak, bu takımın ligden düşme tehlikesi az da olsa devam ediyor. Son iki haftaya girilirken, küme düşme hattının yani ateş hattının bizzat içinde bulunan Sarıyer ise Play – Off’u garantilemiş olan İskenderunspor’u sahasında 3 – 0 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı ve küme düşme hattının üzerine çıktı. Küme düşme hattının içinde bulunan Düzcespor ise 68 Aksarayspor’u 2 – 1 mağlup etmesine rağmen küme düşme hattından kurtulamadı. 

MENEMENSPOR, DERİNCE 

BELEDİYESPOR’U ATEŞE ATTI!

Ligin sondan ikinci haftasının en çok kaybedeni ise Derince Belediyespor takımı oldu. Zira, haftaya girilirken küme düşme potasının üstünde yer alan takım, deplasmanda Menemenspor’a 7 – 1 gibi tarihi farkla mağlup olunca son iki haftada Sarıyer’in altında kalarak kendini küme düşme potasının içinde buldu. 

DENİZLİSPOR KÜME 

DÜŞMEKTEN KURTULAMADI

Grupta, 5 puanla ligin dibine demir atan Uşakspor haftalar öncesinden ligden düşmeyi garantiledi. Uşakspor’un bir basamak üstünde yer alan ve haftaya 29 puanla küme düşme potasında giren Denizlispor ise Uşakspor’u 4 – 1 mağlup etmesine ve puanını 32’ye çıkarmasına rağmen küme düşmeyi garantileyen ikinci takım olmaktan kurtulamadı. 

SON MAÇLARINI KAZANMALARI 

YETERLİ OLACAK 

Grupta son haftaya girilirken; 39 puanlı Etimesgut Belediyespor ve 38 puanlı Sarıyer takımları Pazar günkü maçlarda rakiplerini mağlup etmeleri halinde rakiplerinin durumuna bakılmaksızın ligde kalacaklar. Belediye Derincespor ve Düzcespor ise rakiplerini mağlup etmelerinin yanında bir de rakiplerinin alacakları skora bakacaklar ve rakipleri puan kaybederse ligde kalabilecekler. Aksi takdirde ligden düşecekler. 

İŞTE SON HAFTA OYNANACAK

ATEŞTEN GÖMLEK MAÇLAR! 

Etimesgut Belediyespor – İnegölspor

Uşakspor – Sarıyer 

Beld. Derincespor – Denizlispor 

İskenderunspor – Düzcespor 

KÜME HATTINDA PUAN DURUM

14. (39 puan) Etimesgut Belediyespor

15. (38 puan) Sarıyer

16. (37 puan) Beld. Derincespor

17. (36 puan) Düzcespor

18. (32 puan) Denizlispor

19. (5 puan) Uşakspor


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °