Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına; 5 Bin 500 TL Emekli Maaşı

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına; 5 Bin 500 TL Emekli Maaşı

EKONOMİ 10.02.2023 11:08:00 0
25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına; 5 Bin 500 TL  Emekli Maaşı

25 yıl evli kalan ev hanımlarının 45 ya da 47 yaşında emekli olması için müjde geldi! İşte ödemeleri gereken emekli primleri açıklandı! 

25 yıl evli kalan ev hanımlarının 45 ya da 47 yaşında emekli olması için müjde geldi! Özellikle son zamanlarda emeklilik yaşı gibi gerekli noktaların bulunması sonrasında çalışmayan ev hanımlarının bu konuda ödemeleri gereken primleri de belli oldu!

Bu kapsamda yapılacak yardımlar sayesinde halkın da kolay bir şekilde emekli olması mümkün hale getirildiği için bu kapsamlı çalışmaların hızlı bir şekilde geliştirildiği söylenerek ev hanımlarının da hızlı bir şekilde emekli olabileceği belli oldu. Özellikle çalışmayan ev hanımlarının belirli bir prim borcunu ödedikten sonra ev emekli olabileceğim ve bunun da belli şartlara bağlı olduğu bildirilir.

Özellikle 25 yıl evli kalınması ev hanımlarını emekli yapıyor mu yapmıyor mu sorusu kadınların son zamanlarda sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Özellikle bu sayede yapılacak olan imkanların da çalışmayan anne ya da eşleri emeklilik geleceği sağlayıp sağlamadığı da kafalarda? Oluşturuyor. Bu soru işaretlerinin çözülmesi için Türkiye’de belli şartları yerine getiren kişilere emeklilik müjdesinin verildiği ve bu fırsat kapısından özellikle çalışma imkanı olmayan kadınların yararlanabildiği belirtilerek 25 yıl evli kalmış kadınların bu fırsatlardan yararlanması da mümkün hale gelmiştir.

Sonuç olarak belirlenen şartların karşılaştırılması sonrasında 25 yıl evli kalan ev hanımlarının 45 ya da 47 yaşlarında emekli olması da mümkün hale gelebilmektedir fakat ekim 2008 tarihinden önce bir sigorta başlangıcı varsa ve primin de yetersiz olması dahilinde bu kapsamda SSK emekliliği olabilir. Bu konuyla ilgili asıl merak edilen konulardan biriyim emeklilik yaşının gelmiş olup fakat herhangi bir maaş ya da sigorta başlangıç olmayan ev hanımlarının emekli olup olmayacağı ile ilgili detaylar. Bu detayları karşılayan kadınların en az 5.500 TL ile emekli olabilecekleri açıklandı.

 


Anahtar Kelimeler: Kalan Hanımlarına; Emekli Maaşı
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °