Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

250 kişi başvurdu

Hükümetin Esnaf Destek Paketi kapsamında EKK'lar kafaletinde Halk Bankası aracılığıyla sunulan sıfır faizli 30 bin TL kredi fırsatına Isparta'da 250'e yakın başvuru oldu.

ISPARTA 13.02.2016 07:49:00 0
250 kişi başvurdu
Hükümetin Esnaf Destek Paketi kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara sıfır faizle 30 bin TL kredi imkanı sunuluyor. Başvuruların alınmaya başlamasından sonra Isparta EKK'ya 30 bin TL'lik sıfır faizli kredi için çok sayıda başvuru oldu. Isparta EKK Başkanı Tural, şu ana kadar 250'e yakın dosyanın kredi kullandırılmak üzere Halk Bankası'na sevkedildiğini açıkladı.
EKK Göller Bölge Birliği ve Isparta EKK Başkanı Ahmet Tural, Hükümetin Esnaf Destek Paketi uygulamalarının oldukça memnun edici olduğunu söyledi. Özellikle sıfır faizli 30 bin TL'lik destek paketinin  esnaflar için rahatlatıcı bir tedbir olduğunu belirten Tural, "Sayın Başbakanımızın açıklamasından sonra 30 bin TL'lik sıfır faizli kredi konusunda çok büyük ilgi ile karşı karşıya kaldık. Esnaflarımız için büyük fırsat olan krediye şu ana kadar 250'e yakın başvuru oldu. Bizler burada işlemleri tamamladıktan sonra kredi kullandırılması için Halk Bankası'na gönderiyoruz. Onaydan sonra da esnaflarımız kredisini alabiliyor" dedi.
EKK Göller Bölge Birliği Başkanı Tural, esnaf kredilerinin kullandırılmasında Halk Bankası'nda fedakarca bir çalışma yapıldığını da söyledi. Ancak Isparta Halk Bankası Şubesi'nde elemana ihtiyaç olduğunu belirten Tural, işlerin daha hızlı yürümesi için personel takviyesinin şart olduğunun altını çizdi. Tural, daha önce de gündeme getirdiği esnaflar için  sicil affının gerekliliğini bir kez daha yeniledi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °