Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

236 temizlik işçisi alacak davasını kazandı

236 temizlik işçisi alacak davasını kazandı

ISPARTA 23.07.2018 15:21:00 0
236 temizlik işçisi alacak davasını kazandı
Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, 236 işçinin toplu sözleşmede yer alan haklarının ödenmediği gerekçesiyle Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne hizmet veren Abayrak ŞTİ’ye açtıkları davayı kazandıklarını söyledi. Kurt, “Temizlik işlerinde çalışan üyelerimizin  15 Ocak 2016’dan  bu yana sözleşme farkları ve maaş artışları uygulamaya konulmadı. Abayrak Şirketi’nden yıllık maaş farkları ve sosyal yardıml ödemelerini yapmalarını üyelerimiz adına talep ediyorum” dedi.
  
Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, Isparta Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten Abayrak ŞTİ’ye 236 işçinin haklarını ödemediği için açtıkları davayı kazandıklarını belirtti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kurt, “Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Abayrak  ŞTİ. çalışmakta olan yaklaşık 236 üyemiz adına 15/01/2016 ve 31/12/2017 tarihlerini kapsayan Yüksek Hakem Kurulu kararıyla Toplu İş Sözleşmesi yapılmış,Toplu İş Sözleşmesinde yer alan işçi alacakları ABAYRAK Şirketi ve Belediye tarafından ödenmemiştir.Gerekçesi de ihale ekipman ve Hizmet alımı işi olduğundan dolayı ödeme yapılmamasıdır.Sendika olarak Şirket Yöneticileri ,Belediye Başkanı ve yöneticiler ile defalarca görüştük çözüm bulunamadı. 6 üyemizle birlikte Abayrak şirketine  alacak davası açtık ve üyelerimiz davayı kazandı. Ödemelerin yapılması için Mahkeme kararıyla birlikte Abayrak Şirketine Avukatlar aracılığıyla ödemelerin yapılması konusunda talepte bulunduk. İnşallah en kısa zamanda üyelerimiz alacaklarını alır ve üyelerimizin mağduriyeti giderilir. Alacak davasını kazanan 236 temizlik işçilerine Hayırlı Olsun.
YILLIK MAAŞ FARKLARI VE SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNİ DE YAPMALARINI TALEP EDİYORUM
           Temizlik işlerinde çalışan üyelerimizin  15/01/2016 dan bu yana sözleşme farkları ve Maaş artışlarını uygulamaya konulmadı  konulsaydı, Aileleri ve çalışan üyelerimizin de yüzü  gülecekti.2 yıllık toplanda %9 olan maaş artışının ve yol paralarının bir an önce uygulamaya konulmasını bekliyoruz. Abayrak Şirketi’nden yıllık maaş farkları ve sosyal yardım ödemelerini yapmalarını üyelerimiz adına talep ediyorum. Üyelerimiz ve Kamuoyunun bilgilerine sunarım.”
 
 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °