Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

21. Yüzyıl Okulu… Şehit Mehmet Ünal İlkokulu

21. Yüzyıl Okulu… Şehit Mehmet Ünal İlkokulu

ISPARTA 23.05.2023 10:14:00 0
21. Yüzyıl Okulu… Şehit Mehmet Ünal İlkokulu

Isparta Şehit Mehmet Ünal İlkokulu Isparta ENGEP (Eğitimde Niteliği Geliştirme) i ve ATAK 2023 (Akademide, Teknolojide, AR-GE ve Kültürel Alanda Eğitimde Niteliği Arttırma)  Projesi kapsamında 20222-2023 Eğitim Öğretim Yılında  öğrencilerin farklı gelişim alanına yönelik birçok başarılı çalışmaya imza atıyor.

 

Isparta ENGEP Projesi,  Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen; ilimiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin akademik, bilimsel, sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarını destekleyerek çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı ülkemiz ve insanlık için sarf edebilecek bilime sevdalı, kültüre meraklı, ahlaklı ve nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 Isparta ENGEP Projesi ile; Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun mesleki tercihler yapmalarını sağlamak, öğrencileri ve ailelerini üst öğretim kurumları hakkında bilgilendirmek, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının etkililiğini ve verimliliğini artırmak, İlimizdeki eğitimin niteliğini üst seviyelere çıkarabilmek için üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler ile iş birliği yapmak, Yönetici ve öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini arttırmak amacıyla destekleyici ve motivasyonlarını artırıcı eğitimler düzenlemek, Öğrencilerimize 21.yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla Endüstri 4.0'a yönelik çalışma alanları oluşturmak ve bilişim teknolojilerini eğitim öğretim ortamlarında daha etkili kullanmak, Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek amacıyla projeler yürütmek, Yenilikçi öğretim yöntemlerinin ve çoklu öğrenme kavramlarının kullanıldığı eğitim öğretim ortamları oluşturmayı sağlamayı hedeflemektedir. 

Isparta ENGEP Projesi doğrultusunda çalışmalarını uygulamaya başlayan Şehit Mehmet Ünal İlkokulu öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel, sportif ve teknoloji alanında gelişimini sağlamak için ATAK 2023 Projesini planlanmışlardır. Öğrencilerin bilişsel yeterliliklerini geliştirmek amacıyla KODLAMA, AKIL OYUNLARI ve KİTAP OKUMA ATÖLYE çalışmaları, kültürel , sanatsal ve teknolojik becerilerini geliştirmek için e-Twinning, Teknofest proje çalışmaları ile Futbol, Değerler Eğitimi, Resim. Halk oyunları atölye kursları ile öğrencilerimizin motivasyonlarını sürekli kılmak amacıyla turnuvalar, slogan, resim yarışmaları gerçekleştirmektedir. 

21.yy becerileri kapsamında yeni yaklaşımlar ışığında öğretmen niteliğinin ve mesleki gelişiminin yeni, değişen dünyadaki gelişmelere uyum sağlamak amacıyla  Web 2.0 Araçları ,Bilişim Teknolojilerini Etkin kullanımı,  Zeka Oyunları Seminerleri vb eğitimde niteliği geliştirmeye yönelik birçok eğitim gerçekleştirilmektedir. 

Eğitim öğretim sürecinin en önem paydaşlarından olan öğrenci velilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Aile okulu Eğitimi, Zeka Oyunları Atölyesi, Teknoloji Bağımlılığı, Siber Zorbalık gibi konularda eğitimler verilerek farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir. 

Özellikle öğrencilerimizin mantıksal çıkarım, görsel algı, akıl yürütme, problem çözme ve muhakeme yeteneği geliştirmek için “DÜŞÜNCENİN GÜCÜ İLE EĞİTİMDE OYUNUN GÜCÜ” sloganıyla her ay farklı akıl oyunları atölyeleri gerçekleştirerek ay sonunda ödüllü turnuvalar yapılmaktadır. Ekim Ayında NİM oyunu, Aralık ayında HEX oyunu, Ocak Ayında Reversi turnuvaları yapılmış olup eğitim öğretim süresi boyunca RESFEBE, TRANGLE GAME, Q-BİTZ, PENTAGO strateji oyunları Atölyesi ve turnuvaları gerçekleştirilecektir. Başarının tesadüf olmadığı bir süreçte gerçekleştirilen yerel ve ulusal yarışma ve turnuvalar öğrencilerimizin almış olduğu derecelerle eğitimde niteliğin somut olarak artan ivme grafiği ile yarınlarımızın geleceği yavrularımıza 21. Yüzyıl becerileri kapsamında yetiştirilmeye devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: . Yüzyıl Okulu… Şehit Mehmet İlkokulu
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °