Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

214 Gün sonra; Isparta’da İlk ‘Yasaksız’ Pazar

214 Gün sonra; Isparta’da İlk ‘Yasaksız’ Pazar

ISPARTA 4.07.2021 16:28:00 0
214 Gün sonra;  
Isparta’da 
İlk ‘Yasaksız’ 
Pazar
1 Temmuz’da başlayan Tam normalleşmeyle beraber esnetilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında Ispartalı vatandaşlar hava sıcaklığına aldırmadan sokaklara akın etti. 30 Kasım 2020 tarihinde başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasağı da bugün itibariyle 120 gün sonra sona ermiş oldu.
 
Bilindiği gibi, 5 Haziran tarihinde Kademli normalleşmeyle beraber esnetilen cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. 1 Temmuz tarihinden itibaren ise Pazar günleri de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı ve tam normalleşmeye geçildi. Kısıtlamanın kaldırıldığı Isparta’da vatandaşlar çarşıya akın etti. Şehrin önemli yerlerinden Kaymakkapı Meydanında insan trafiği yaşandı. Havaların ısınmasıyla beraber kendilerini dışarı atan Ispartalı vatandaşlar, kafe ve restoranlara yöneldi.
 
Uzun süren hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının ardından Ispartalılar Cumartesi gününden sonra Pazar günlerinde de kaldırılan kısıtlamayla evde olmaktan sıkıldıklarını belirterek, “İşten eve, evden işe hayatımız bu monotonluk üzerine döndü. Bir tek hafta sonumuz var. Artık bunda böyle Pazar günleri de rahatça dolaşmak çok güzel bir duygu” şeklinde konuştular.
   

Anahtar Kelimeler: yasaksızpazar sonraıspartadailk
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °