Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

2017’de reel sektörde umut hakim olacak

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik tedbirleri desteklediklerini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, atılan adımların özellikle KOBİ’lere hitap etmesinin büyüme performansına olumlu yansıyacağını savundu.

ISPARTA 15.12.2016 05:20:00 0
2017’de reel sektörde umut hakim olacak
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine çözüm getirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından “nefes kredisi” projesi başlatıldı. Isparta için kredi üst limitinin 50 bin lira olduğunu belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, KOBİ’leri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Başdeğirmen ayrıca Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik tedbirleri desteklerini vurguladı.
50 BİN LİRA ÜST LİMİTLİ NEFES KREDİSİ
Üyeleri olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birinin finansmana erişmede yaşanan sıkıntılar ve yüksek faizler olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımız, hükümet yetkililerimiz ve Odalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da girişimleriyle KOBİ’lere nefes aldırabilmek adına çalışmaları yapmış bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde sıkıntılar ve yüksek kredi faizleridir. Bu nedenle ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorununun giderilmesine katkı sağlamak üzere Odalar Birliği’nin Nefes Kredisi adı altında Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ve Denizbank ile Odalar Birliği arasında protokol imzalandı. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalar ile Hazine Müsteşarlığı’nın sağladığı destekle de Kredi Garanti Fonu’na ait olacaktır. Üyelerimiz odamızdan alacakları bedelsiz faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerine gidip, krediden yararlanmak istediklerini belirtecekler ve başvuru yapacaklardır. Üyelerimizin kullanacağı kredinin aylık faiz oranı aylık yüzde 0,8’dir. Yıllık faiz oranı da yüzde 9,9 olarak gerçekleşecektir. Kredi 1 yıllık vade ile kullandırılacaktır. Kredinin üst limiti 50 bin TL’dir” diye konuştu.
OLUMLU VE MORAL VERİCİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik tedbirleri desteklediklerinin altını çizen ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimizin icracı ve reformcu bir anlayışla hareket ederek yatırım, üretim, ihracat ve istihdama yönelik açıkladığı tedbirleri, destekleri olumlu ve moral verici olarak görüyoruz. iş dünyasının en çok sıkıntı yaşadığı alanlar olan finansmana erişimin kolaylaştırılması, istihdam maliyetlerini düşürecek mekanizmalar hazırlanması ve yatırım yapmanın cazibesinin artırılması odaklanmış olduğu alanlardır. Bu adımların KOBİ’lerimize hitap etmesinin özellikle büyüme performansına olumlu yansıyacağı ve büyümenin bereketi artıracağına inancındayız. Yeni bir yıla girerken bunların kamuoyuyla paylaşılması olumlu ve gelecek için ümit vericidir. 2017’de reel sektör için belirsizlik yerine umut hakim olacaktır. Bizim de beklediğimiz umutlu olabilmektir. Gelecekten kaygılı olduğumuz zaman mutlaka sorun yaşarız. Bu zor günlerde reel sektörün yanında olduğunu gösteren devletimize de teşekkür ediyoruz.Hükümetimizin attığı tüm bu adımların ekonomiye yansıması için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirerek, daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.
DOLAR BOZDURMA KAMPANYASINA DESTEK VERİYORUZS
Diğer taraftan Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı dövizi bozdurma kampanyasına destek verdiklerini ifade etti. Başdeğirmen, “Kampanyaya ITSO olarak destek verdik. Dolardan çıkarak ihalelerimizi ve ticaretimizi kendi paramızla yapmaya karar verdik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °