Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

2016’da %120’lik hedefe ulaştık

2016’da %120’lik hedefe ulaştık

ISPARTA 30.01.2017 06:09:00 0
2016’da %120’lik hedefe ulaştık
Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini tek başına karşılayan Isparta’da Gülbirlik’in ihracattaki yeni hedefi Afrika ve Amerika kıtası. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Rosense’nin sadece Uzak Doğu’ya endeksli çalışmadığını belirterek, Afrika ve Avrupa’nın da hedef ülkeler olduğunu vurguladı.
 
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta’nın gül sektöründe dünyaya açılan kapısı Rosense’nin geldiği nokta ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Çelik, yeni hedeflerinin Afrika ve Amerika kıtası olduğunu belirterek, 2016 yılı için belirledikleri hedeflere ulaştıklarını söyledi.
Sadece Uzak Doğu ülkelerine endeksli olarak çalışmadıklarını dile getiren GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, “Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Uzak Doğu’da çalışmalarımız var. Bu Afrika ve Kuzey blok ülkeleriyle ilgilenmediğimiz anlamına gelmez. Biz tüm dünya ülkelerinden gelen talepleri değerlendiriyoruz. Değerlendirme sonucunda eğer o ülkeyle çalışılması konusunda bir sıkıntı olmayacaksa kısmi yüklemeyle de olsa başlatıyoruz. Bir problem yaşamamak adına biraz tedbirli davranıyoruz. Hemen balıklama dalalım olsun bitsin demiyoruz. O zaman netice alamıyorsunuz. Uzak Doğu ülkeleri şuanda lokomotif ülkeler konumunda. En çok ihracat yaptığımız bölgelerden birisidir” dedi.
2016’DA YÜZDE 20’LİK BİR BÜYÜME BEKLERKEN, YÜZDE 120’LİK HEDEFE ULAŞTIK
Uzak Doğu ülkelerinden gelen talepleri karşılamak adına oralarla biraz daha fazla ilgilendiklerine değinen Çelik, şunları söyledi: “O bölgelerde yapılan fuarlara katılıyoruz. Ayrıca müşteri ziyaretleri yapıyoruz. Onun yanında Avrupa, Amerika ve Kanada ülkeleriyle çalışmalarımız devam ediyor. Biz 2015 yılı kapatıp, 2016’ye girdiğimizde kendimize bir hedef koymuştuk. Yüzde 20’lik bir dış satımı, ihracatı büyütmeyi hedeflemiştik. Çok büyük bir ivme kazandık. İhracatta 2016’da yüzde 20’lik bir büyüme beklerken, yüzde 120’lik hedefe ulaştık. İsterim ki; yüzde 120 değil, yüzde 200-300 olsun.  Bunları belki de ara hedeflerde yakalamak mümkün. Biz böyle bir şey yapmıyoruz. Biz pazarın geleceğini o ülkede uzun yıllar çalışmayı hedeflediğimiz  ve planladığımız için aynı zamanda altyapısını hazırlayarak gidiyoruz. Her ülkenin kendisine göre koyduğu bazı kriterler var. Bunları yerine getirmek suretiyle başladığınız zaman emin adımlarla gidiyorsunuz. Ürününüz markalaşma noktasında gerek kalite gerekse müşteri memnuniyeti, mal temini, sevkiyat gibi şeylere uyduğunuz takdirde ihracat yapmamanız ya da kazanmamanız, çalışmamanız için hiçbir neden yok. Kazan kazan formülü için hiçbir sorun görmüyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °