Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

2014’te yetersiz görülen proje arşivden çıkarılıp uygulanacak

2014’te yetersiz görülen proje arşivden çıkarılıp uygulanacak

ISPARTA 19.01.2018 07:55:00 0
2014’te yetersiz görülen proje arşivden çıkarılıp uygulanacak
2013 yılında Davraz Doğa Koruma Derneğinin öncülüğünde Kızıldağ’ın hava kalitesinin tespiti ve insan sağlığı açısından değerlendirilmesi için proje yapılarak 2014 yılında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına sunuluyor. Projenin başlığı ise ‘Sağlık İçin Kızıldağ Havası’. BAKA tarafından incelenen yaklaşık 1 milyon TL maliyeti olan proje kurumsal kapasitenin yetersiz olduğu gerekçesi ile kabul edilmiyor. O gün için 4 kurumu, 4 üniversiteden 18 bilim insanı ile STK’larında içinde yer aldığı projenin, yeni BAKA yönetimi tarafından arşivlerden çıkarılarak yeniden incelemeye alındığı öğrenildi. Üzerinde çalışılan projenin uygulanması halinde Kızıldağ Milli Parkı'nın hava kalitesinin tespiti ile Sağlık Turizmi ve Tabiat Turizmine katkı sağlayacak verilerin belirlenmesi sağlanacak.
 
 
Projeyi hazırlayan ekipte yer alan Ahmet Bayram sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “2013 yılında çalışmalarına başladığımız başta o dönemin Şarkikaraağaç Kaymakamı (Şimdiki Eğirdir İlçesi Kaymakamımız) Sayın Abdullah Akdaş'ın bizlere vermiş olduğu büyük katkı ve destekle ve proje ekibimizin azim, kararlılık ve yoğun emekleriyle hazırlamış olduğumuz proje 2014 Yılında yöneticiliğini yapmış olduğum Davraz Doğa Koruma ve Turizm Derneği adına BAKA' ya sunulmuştur” ifadelerine yer verdi.
4 KAMU KURUMU, 4 ÜNİVERSİTE KURUMSAL KAPASİTEYE YETMEMİŞ
Kurumsal kapasitenin yetersizliği gerekçesi ile kabul edilmeyen proje ortakları arasında ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, Isparta İl Özel İdaresi, Şarkikaraağaç Kaymakamlığı ve Isparta Meteoroloji İl Müdürlüğü ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi öğretim elemanlarından 18 öğretim görevlisi bulunuyor.
ASTIM VE KOAH İÇİN BİLİMSEL VERİLER ORTAYA KONACAK
Isparta Kent Konseyi Sağlık Çevre ve Doğayı Koruma Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Bayram, projenin özellikle astım ve Koah hastalarının tedavisine veri çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek “Bu proje ile Kızıldağ Milli Parkı'nın hava kalitesinin tespiti ve sağlık için (özellikle Astım ve Koah hastaları için) tercih edilmesinin bilimsel nedenlerinin ortaya konması ve Sağlık Turizmi ve Tabiat Turizmi ile ilçe ve ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlanması hedeflenmişti” ifadelerine yer verdi.
BAKA O PROJEYİ ARŞİVDEN ÇIKARDI
BAKA’nn yeni yönetiminin projeyi arşivlerinden çıkararak uygulanması gerektiği düşüncesiyle kendisi ile iletişime geçtiğini bildiren Ahmet Bayram “Bu amaçla yenilenen proje ekibi ile birlikte BAKA Genel Sekreteri Sayın Abdullah Madenci başkanlığında ve Şarkikaraağaç Kaymakamı Sayın Sertaç Kırçuval başkanlığında 2 ayrı değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Projemize değer veren BAKA Genel Sekreteri Sayın Abdullah Madenci ve ekibi ile bizi Şarkikaraağaç ilçesinde ağırlayan her türlü desteği vereceğini beyan eden Şarkikaraağaç Kaymakamı Sayın Sertaç Kırçuval' a yöneticiliğini yapmış olduğum Davraz Doğa Koruma ve Turizm Derneği adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °