Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

2 ilçeye ortak doğalgaz

Senirkent Belediye Başkanı Civelekoğlu ile Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, farklı siyasi görüşlerine sahip olmalarına karşı ilçeleri için ortak hareket ediyorlar.

GÜNDEM 16.03.2016 08:45:00 0
2 ilçeye ortak doğalgaz
Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ile Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ilçelerine doğalgaz getirmek için ortak bir karar alarak İl Özel İdaresi’ne başvurdular. Konuyla ilgili İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu’nu ziyaret eden başkanlar çalışmalar hakkında bilgi alışverşinde bulundular. Konuyla ilgili açıklama yapan Ünverdi şunları söyledi: “Bakanlar kurulu kararı ile nüfusu 10.000 üzerindeki ilçelerde, doğalgaz bağlantısı için güncel Elektirik abonesinin yüzde altmışı oranında güvence bedelinin toplanması halinde doğalgaz bağlantısı sağlanır olarak ifade edilmektedir...Uluborlu ve Senirkent ilçelerinin nüfusları tek başına on bin olmadığı için ve iki ilçenin arasındaki mesafe on kilometre mesafede, yakın olmasından dolayı konu Plan Bütçe Komisyonu Başkan'ımız milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgice aktarımmış, vekilimiz BOTAŞ genel müdürlüğüyle yaptığı görüşme neticesinde İki ilçe birleşerek doğalgazla ilgili bir çalışma başlatmıştır ,konu belediye meclislerimiz de görüşülmüş olup ortak doğal gaz bağlantısı yapılması için oy birliğiyle karar alınmıştır . Uluborlu ve Senirkent ilçeleri olarak Isparta il Özel idaresine iş ve işlemleri yürütmek üzere başvuruda bulunmuş buluyoruz.
Güncel Elektrik abonesinin yüzde altmışı oranında özel idarenin açacağı hesapta toplanacak güvence bedeli için Uluborlu ve Senirkentli vatandaşlarımızın hassas davranacaklarını Ümit ediyorum, Bizlerden desteğini esirgemeyen sayın vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ederim.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °