Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

2 ilçede kentsel dönüşüm seferberliği

2 ilçede kentsel dönüşüm seferberliği

GÜNDEM 12.04.2017 05:22:00 0
2 ilçede kentsel dönüşüm seferberliği
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Uluborlu’nun kentsel dönüşüm projesinin Cumhurbaşkanlığında imza sürecinde olduğunu belirterek, Keçiborlu’ya da TOKİ aracılığıyla bir proje uygulanacağını bildirdi. Bilgiç, Damgacı Sokak’taki yeni restorasyon projelerine Vali Günaydın önderliğinde başlanacağını söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal32’de katıldığı Basın Kulübü programında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uluborlu ve Keçiborlu’da kentsel dönüşüm süreçlerinin başladığını ifade eden Bilgiç, tüm ilçelerin kentsel dönüşümden yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Bilgiç, Keçiborlu’ya TOKİ aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulanacağını, Uluborlu’nun kentsel dönüşüm projesinin de şuanda Cumhurbaşkanlığında imzada beklediğini dile getirdi. Bilgiç, imzalar için bürokrasiden yakındı ve 16 Nisan’dan sonra çok başlılığın ortadan kaldırılacağını dile getirdi.
ULUBORLU PROJESİ ŞUANDA CUMHURBAŞKANIMIZ DA İMZA BEKLİYOR
Keçiborlu’da TOKİ aracığıyla kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını ifade eden Bilgiç, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin ilçede uygulamak istediği kentsel dönüşüm projesinin ise bakanlar kurulun ve başbakanın onayından geçtiğini söyledi. Bilgiç, “Şuanda Cumhurbaşkanımız da imza bekliyor. Orada ciddi bir yoğunluk var” dedi.
VALİ GÜNAYDIN ÖNDERLİĞİNDE DAMGACI SOKAK’TA
 YENİ RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLIYOR
Isparta’da tüm belediyelerin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Bilgiç, “Isparta merkezde de çok ciddi kentsel dönüşümlere imza atmamız lazım. Isparta eski evlerimizin bulunduğu alanlar var. Buralarda yürümemiz lazım. Özel İdare’de Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Fonumuz var. O fondan Damgacı Sokak civarında yeni restorasyon projelerine sayın valimizin önderliğinde başlıyoruz. Bununla ilgili kararları aldık. Ama bizim ilçelerimizde geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerine başlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
CADI AVI GİBİ BÜROKRAT TAKİP EDİYORUZ
Öte yandan TKDK’da IPARD 1 ile 167 proje gerçekleştirildiğini ve 65 milyon hibe verildiğini belirten Bilgiç, IPARD 2 için 17 milyon lira hibe desteği olduğunu ancak bunu hayata geçirebilmek içn Cumhurbaşkanlığından imza beklediklerini dile getirdi. Bilgiç,  sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bizim 16 Nisan’da yapacağımız şeylerden birisi de bu bürokrasileri azaltmak ve ortadan kaldırmak. Devletin hızlı karar alan ve uygulayan bir yapıya dönüştürülmesi gerekiyor. Cadı avı gibi bürokrat takip ediyoruz. Acaba bizim proje hangi safhada, imzadan çıktı mı? Projeleri programa aldırdıktan sonra bunların gerçekleşmesi için büyük efor veriyoruz ve bürokrasiyi takip ediyoruz. Artık inşallah bundan da kurtulacağız. Allah’ın izniyle 16 Nisan’dan sonra çok başlılığı kaldıracağız. Yönetimde tek yetkili Cumhurbaşkanı ve hükümet haline geliyor. Onay mekanizmaları tamamen ortadan kalkıyor. Hızlı karar alabilen ve uygulayan Türkiye.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °