Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

2 bin 400 nüfuslu beldenin hedefi ilçe olmak

2 bin 400 nüfuslu beldenin hedefi ilçe olmak

GÜNDEM 6.12.2018 11:18:00 0
2 bin 400 nüfuslu beldenin hedefi ilçe olmak
Eğirdir’e bağlı 2 bin 40 nüfuslu bir belde olan Sarıidris’te hem halkın çalışkanlığı hem de Belediye Başkanı Ramazan Pala’nın çalışmaları ile sadece mantar üretiminde aylık 1,5 milyon TL’lik girdi sağlanıyor. Sarıidris Belediye Başkanlığında üçüncü dönemini tamamlayan Ramazan Pala dördüncü dönem için görev isteyecek. İnsanın olduğu yerde hizmetin bitmeyeceğini söyleyen Pala, “İstanbul çok büyük olabilir, Türkiye’nin kalbi denilebilir. Ama benim İstanbul’um Sarıidris” diye konuştu. Belediye Başkanı Ramazan Pala ilçe olma hayallerini kaybetmediklerini belirterek “Sarıidris’e hizmet etmek, ibadet etmekle eşdeğer bizim için. Eğer bir gün yasa izin verirse Sarıidris’i ilçe yapma hayalimiz var. Yenişarbademli, Gönen, Atabey’den bizim hiçbir eksiğimiz yok. Hatta fazlamız var. Bizim bu hedefimiz beldede ki halkında hedefi olursa Sarıidris ilçe olur” ifadelerini kullandı.  
 
Sarıidris’te dördüncü dönem için belediye başkanlığına talip olan Ramazan Pala “vatandaş istiyorsa biz göreve devem ederiz. 20 yıllık geçmişimiz ortada. Bugüne kadar hiçbir zaman ben muhalefet belediyesiyim, bana hizmet gelmiyor diye şikayet etmedim. Halkımızda çalışkan ve üretken, bu nedenle Türkiye’de birileri ekonomiden şikayet var derken, biz üretmeye devam ediyoruz. Hayvancılık, mantar, gül, elma. Vatandaş üretiyor, kazanıyor. Bu nedenle kırsalda birçok köy ve belde göç verirken Sarıidris göç alıyor” dedi.

KİM DEMİŞ MUHALEFET HİZMET ALAMAZ DİYE?
Muhalefet belediyesi olmalarına rağmen hizmet alma konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Pala “Muhalefet belediyesi hizmet alamaz diyen kişiler gelsin Sarıidris’i görsün. Sarıidris’te Ramazan Pala tam bir muhalefettir. AK Partili miyim? Hayır, olacak mıyım? Hayır. Ama biz Sarıidris olarak hizmet alıyoruz. Hizmet almıyoruz diye yalan söyleyemeyiz” diye konuştu.
Belediye Başkanı olarak her zaman arazide olduğunu belirten Pala, “Muhalefet olarak hizmet alamadığını söyleyenlere şunu söyleyeyim, ilgin yoksa alakan yoksa bunlar olmaz. Zarafet ziyaret yoksa kamu kurumlarından hizmet alamazsın kardeşim. Belediye başkanlarının siyaset yapması normal. Ama sen başkanlık makamında oturup hizmet gelmesini bekliyorsan avcunu yalarsın. Biz makamda oturamıyoruz. Gidip mecburen arazideki yatırımları çalışmaları takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
İNSANIN YAŞADIĞI YERDE HİZMETİN SONU YOK
İnsanın yaşadığı yerde hizmetin sonu olmadığını söyleyen Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala “insanlar daha önce kendilerinde olmayan bir hizmet varsa ilk olarak onu ister. Örneğin evde su yoksa önce suyun evindeki çeşmeden akmasını ister. Sonra sokakları çamur olmasın diye kilit taş ister. Bunların hepsi yapılır yeni bir hizmet ister. insanın yaşadığı yerde hizmet bitmez. Sarıidris’e yaptığımız hizmetler anamızın ak sütü gibi helal olsun. Seçimde meydana çıktığımızda hayalimizle halkın desteğini isteyeceğiz. Yani Sarıidris’i ilçe yapmak isteyenler yanımıza gelsin, mahalle yapmak isteyen karşı kaldırıma geçsin diyeceğiz” dedi.
SARIİDRİS BİZİM İSTANBUL’UMUZ
Sarıidris 2 bin 400 nüfuslu bir belde. İstanbul’dan bakınca çok küçük görülebilir. İstanbul birilerinin gözünde Türkiye’nin kalbi olabilir. Ama benim İstanbul’um da Sarıidris. Bu şekilde baktığımız için bu küçük beldeye her ay sadece mantar üretiminde 1,5 milyon TL ekonomik girdi sağlanıyor. Her akşam en az iki tır gelip mal alıyor buradan. Bu rakam geçimini üniversite öğrencisine bağlayan, küçük ilçe belediyelerine giren toplam paradan daha fazla” ifadelerini kullandı.
HERKESİN İŞİ VAR 
Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olarak görülen işsizliğin Sarıidris’te görülmediğini bildiren Ramazan Pala, “her belediyede temel sorundur, birileri sürekli gelip belediyeye işçi olarak girmek istediğini söyler. Sarıidris’te herkesin işi gücü olduğu için belediyeye gelerek işçi alınmak uğraşan kimse yok. Türkiye’de bugün birileri ekonomiden şikayet var derken, biz üretmeye devam ediyoruz. Hayvancılık, mantar, gül, elma. Vatandaş üretiyor, kazanıyor. Bu nedenle kırsalda birçok köy ve belde göç verirken Sarıidris göç alıyor” dedi.      

Sarıidris Belediyesine
Çevreci dergiden ödül
Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’ya yeni yapılan gölet çevresinde, beldedeki halk ve öğrencilerle birlikte ağaçlandırma çalışması yapması nedeniyle Çevre Koruma Dergisi tarafından plaket verildi. Belediye Başkanı Ramazan Pala, her öğrencinin bir dikili ağacı olsun diyerek gölet çevresinde 60 dönüm araziye sedir fidanları diktiklerini söyledi.
Sarıidris’teki ikinci sulama göletinin yapımının tamamlanmasının ardından çevresi Belediyeni öncülüğünde halk ve öğrenciler tarafından ağaçlandırıldı. Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala “her öğrencimizin bir dikili fidanı olsun, o fidanla birlikte büyüsün istedik. Öğrencilerle birlikte 60 dönüm araziye bin adet sedir fidanı diktik. Çocuklara orman sevgisi ancak bu şekilde aşılanabilir” dedi.
Sarıidris’te Türkiye’nin nadir yerlerinde bulunan bir sulama sistemine sahip olduğunu belirten Ramazan Pala “bizim üreticimiz kartını okutup istediği saatte arazisini sulayabiliyor. Suyuhem verimli hem tasarruflu kullanıyoruz” diye konuştu.   
ÇEVKOR (Çevre Koruma Dergisi) gölet çevresindeki ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’ya Çevre Dostu plaketi verdi.  GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: olmak ilçe hedefi beldenin n?fuslu
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °