Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

2. Bims Blok Fabrikası geliyor

2. Bims Blok fabrikası geliyor

ISPARTA 10.04.2018 08:33:00 0
2.  Bims Blok Fabrikası geliyor
Kaliteli üretimi ve satış potansiyeli ile Isparta Belediyesi’nin gurur kaynaklarından olan Bims Blok Fabrikası, yeni makine ve teçhizatıyla daha da güçlendi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bims Blok’un ürettiği ürünlerin taleplere yetişmediğini belirterek, ikinci bir fabrika kurma hazırlığında olduklarını söyledi.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bims Blok Fabrikası’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2009 yılında göreve geldiklerinde fabrikanın ortada olmadığını vurgulayan Başkan Günaydın, “1 kalemde 16,5 milyonluk araç aldık. Geçmiş zamanlardaki belediye başkanımız araçların bakımı yapılacak diye götürüldüğü İstanbul’da satılmıştı. Bizim geçmiş dönemlerde dağlarımız taşlarımız da satılmıştı. Ben geldiğimde geri almıştık. Hala daha uğraşıyoruz. Önceki dönemlerde satılan fabrikamızı alan ve satan kişilerin arasında menfaat ilişkisi olduğu görülmüş ve burada da karşı taraf mahkemeye vermiş ve 200 milyonluk tazminat ödemek zorunda kaldık. Aradan yıllar geçiyor ama hala daha çözemediğimiz zamanımız oluyor. 2. Bir fabrikayı kurmak üzereyiz. Bu fabrika günde 66 – 70 bin arasında mal üretecek. Fabrikayı kurduğumuzdan bu yana net olarak 6 milyon 700 bin lira vergi ödemişiz. Şu anda mal yetmiyor o yüzden 2. Bir fabrika şart. Malımızı en üst kaliteye çıkardık” dedi.
BİZİM ÜRETTİĞİMİZ KADAR KALİTELİ BİMS TÜRKİYE’DE ÜRETİLMİYOR
Bims Blok Fabrikası’na 700 bin liralık yeni makine ve teçhizat aldıklarını kaydeden Başkan Günaydın, “Bunu fabrikanın kendi kazancından aldık. Eski mal, bize zarar verecek aracı kullanmıyoruz. Bims Blok Fabrikası’na 4 forklift ve 4 kamyon aldık. Bir dönem buradan araçlar bakım bahanesiyle İstanbul’a gidiyordu, orada kayboluyordu. Şuanda ikinci bir fabrikayı kurma noktasındayız. Kaliteyi sağladığımız zaman yenileri geliyor. Yalıtım fabrikasının yarısı yapıldı. Onda yurt dışı teknolojisi koyduğumuzda fiyat fark ediyor. Yeni firmalarla ilgili çalışmalar var. Ama bu konuda geç kaldık. Bu konuda beni tenkit etseler haklı görülebilirler. Ama onu da neticeye ulaştıracağız. Bims Blok’ta ürünümüz yetmiyor. Alanya, İzmir’e kadar satıyoruz. Bizim ürettiğimiz kadar kaliteli Bims Türkiye’de üretilmiyor. Bu konuda birinci Belmaş Fabrikası” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °