Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

2,5 Saate Sığdırılan Gelecek…

2,5 Saate Sığdırılan Gelecek…

ISPARTA 18.06.2022 14:29:00 0
2,5 Saate Sığdırılan Gelecek…
Binlerce öğrencinin geleceğini yakından ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün gerçekleştirildi. Öğrenciler 165 dakika içinde adeta geleceklerini belirleyen sorulara cevap verdiler. Sınava Isparta’dan yaklaşık 18 bin kişi katıldı.
 
OKULLARIN ÇEVRESİNDE
KUŞ UÇURTULMADI
İl Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda sınav için her türlü önlem alındı. Bu doğrultuda sınavın yapılacağı okulların çevresindeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Sınav boyunca okulların çevresinden adeta kuş uçurtulmadı.
Bugün saat 10.15’te başlayan sınav için tüm adaylar üst aramasından ve kimlik kontrolünden geçerek sınava alındılar. Sınav belgesi olmayan adaylar sınava alınmadı.
ÖĞRENCİLER ADETA
GELECEKLERİNİ BELİRLEDİ
Saat 10.00’dan itibaren sınıfları hiçbir şekilde giriş ve çıkış yaptırılmadı. Öğrenciler sınav için içerde ter dökerken, Şaik Anadolu Lisesinde yapılan sınavda çocuklarını dışarıda beklemek isteyen velilere güvenlik güçlerince okul bahçesinde veya cadde üzerinde bekleme yapmalarına izin verilmedi.
Öğrenciler, kendilerinin geleceği için adeta hayati önem taşıyan bu sınavı en iyi şekilde tamamlamak için 165 dakika yani 2 saat 45 dakika boyunca büyük gayret gösterdiler. Bir anlamda geleceklerini 3,5 saate sığdırmak zorunda kaldılar.
Saat 10.15’te başlayan sınav saat 13.00’te sona erdi. Isparta’da Isparta’da sınava yaklaşık 18 bin kişi katıldı. Milli Eğitim ve Üniversite’den görevlilerin oluşturduğu Sınav Komisyonu ise ŞAİK Lisesinde konuşlanarak sınav boyunca gelen sorunları çözüme kavuşturdu. Söz konusu sınavda ikinci oturum ise yarın gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler: gelecek sığdırılan saate
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °