Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

‘17-25'ten sonra kuzu postuna bürünmüş kurt olduklarını gördüm

İşadamı Sarıkaya: Böyle alçaklığın içerisine girmektense ölmeyi tercih ederim.

ISPARTA 18.08.2016 05:16:00 0
‘17-25
FETÖ üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konan İşadamı Salih Sarıkaya, yargılamanın 1.celsesi 3.oturumunda kendisini savundu. Mahkeme başkanının sorularını yanıtlayan tanınmış İşadamı Salih Sarıkaya, "böyle alçaklığın içerisine girmektense ölmeyi tercih ederim. 17-25'ten sonra kuzu postuna bürünmüş kurt olduklarını gördüm ve uzaklaştım" dedi.
         Cemaate zamanında Slüeyman Demirel, Turgut Özal ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dönem destek verdiğini belirten Sarıkaya, 'bu sebeple halkımıza hesap vermem gerektiğini çok iyi biliyorum" diye konuştu. Sarıkaya, şu savunmayı yaptı:
ÖLMEYİ TERCİH EDERİM
         Bana ve aileme zulm eden hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Böyle alçaklığın içerisine girmektense ölmeyi tercih ederim. Ben cemaate bir dönemler destek verdim, aynı zamanında Merhum Süleyman Demirel, Merhum Turgut Özal ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği gibi ve bu sebeple de halkımıza hesap vermem gerektiğini de çok iyi biliyorum.
Yapmış olduğum yurtdışı gezilerinin hepsi milli duygular içerisinde ve devletimizin verdiği destekler sayesinde yapılmış, ülkemize gelir sağlayacak gezilerdir.
17-25'TEN SONRA UZAKLAŞTIM
         17/25 Aralık sürecinden sonra cemaatin örgütsel hareketlerde bulunduğunu ve kuzu postuna bürünmüş kurt olduklarını gördüm ve uzaklaştım. Zamanında yapılan toplantılara da katıldım. Bu toplantılar sonrasında da birkaç sefer yemek yediğimiz için sadaka kutusuna 50-100 lira gibi paralar attım.
5 BİN TL YARDIM ETTİM
         Sonrasında il imamı olduğunu öğrendiğim Osman Demirhan’ın 2011 yılı Ramazan ayında verilen yemekten sonra yaptığı konuşmada Somali’de yaşayan Müslümanların zor durumda olduğunu söylemesi üzerine ben de Ramazan ayı olduğu için 5 bin lira yardımda bulunayım dedim. Sonrasında adını Okay olarak öğrendiğim ve Osman Demirhan’ın sürekli çantasını taşıyan kişi işyerime gelerek söz verdiğim parayı verdim. Karşılığında makbuz istedim fakat yanında olmadığını ama sonra bırakacağını söyleyerek ayrıldı. Aradan zaman geçmesine rağmen makbuzu da getirmedi."
İLK DEFA BÖYLE BİR
ŞEYLE KARŞILAŞTIK
         İşadamı Sarıkaya, Emniyet, Savcılık ve mahkemedeki ifadeler arasında çok farklılıklar olduğunu söylemesi üzerine "Emniyet müdürlüğünde ifadelerimiz alınırken çok heyecanlıydık, biraz da panik olmuştuk. Sonuçta ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyoruz" diye cevap verdi.
VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ
TOPLANTILARDA BULUNUYORDU
         Sarıkaya, mahkeme başkanının 'toplantılarda kimler oluyordu' sorusu üzerine şu cevabı verdi:
         "Toplantılarda dönemin Valisi Memduh Oğuz, dönemin emniyet müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve kurumların üst düzey yöneticileri oluyordu. Bu tür üst düzey bürokrasi olduğu için de toplantıları sakıncalı görmüyordum.
BANK ASYA'YA PARA
YATIRMAM KONUSUNDA
BASKI YAPTILAR
         FETÖ örgütünün en üst düzey yöneticisi Bedri Ayhan ve il imamı Osman Demirhan olduğunu daha sonrasında öğrendim. Bedri Ayhan ve Adem Demiralay, 17/25 Aralık sonrasında devlet tarafından incelemeler yapıldığı halde Bank Asya’ya para yatırmam için sürekli baskılar yapıyorlardı ve organizasyonların tamamını Muammer Görgeç yapıyordu. İddianamede ‘himmet’ adı altında para verdiğim yazılmış fakat ben himmetin ne olduğunu bilmem. Ben o paraları sadaka parası olarak veriyordum."

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °