Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

16 Milyonluk Bütçenin, 11 Milyonunu Yönetim Verdiyse Önce Otur Ve Düşün

16 Milyonluk Bütçenin, 11 Milyonunu Yönetim Verdiyse Önce Otur Ve Düşün

SPOR 17.01.2023 17:31:00 0
16 Milyonluk Bütçenin, 11  Milyonunu Yönetim Verdiyse Önce Otur Ve Düşün

Isparta 32 spor, 2. Devrenin ilk maçında Diyarbakır’da Amedspora 4-0 farklı yenilmesinin ardından hem sosyal medyada hem de bazı basın-yayın organlarında kıyamet koptu. Acımasızca yapılan yorumlar ve seviyesiz eleştiriler yüzünden, Isparta 32 spor yönetimi Başkan Süleyman Kabalak’ın da katıldığı basın toplantısına Gültekin Özdemir-Ozan Gezer-Serkan Başpınar katılarak spor kamuoyuna önemli mesajlar verdiler Salı günü. Baştan sona dikkatlice izledik ve gördük ki, yönetim sezon öncesi ve lig öncesi verdiği tüm sözlerin arkasında duruyor. 

Son Amed maçından sonra özellikle sosyal medyadaki ağır eleştiri ve hakaretlerden çok etkilenmişler. Haklılar mı evet. Bizler her zaman şunu yazıp söyledik. Kardeşim medyada eleştiri mutlak olacak. Yapılan yanlışlar dile getirilecek ancak hiç kimse, kişi veya kurumları hedef alarak hakarete varan yorumlar yapmamalı, kişilik haklarına saldırıda bulunmamalıdır. (İsimler verilmemiş olsa da…) 

Futbolda galibiyet kadar mağlubiyetler de var. Futbolun her türlü sonuçlarını olağan karşılamak gerekir. Nasıl ki, Nazilli maçında 4 gol atıp hep birlikte sevinmişsek, 4 gol yediğimiz Amed maçında da bir o kadar üzüldük. Tek yenilgiyle sezon başından beri yapılan fedakarlıkları görmezden gelmek, yapılan faaliyetleri çöp saymak elbette yakışık almaz. Geçmişte bir Ispartasporumuz vardı. 44 sezon profesyonel liglerde yaşadı. 44 yıl sonra, yönetici - insan ve maddi kaynakları tükete tükete sıfıra çıktı ve önce profesyonel liglerden, sonra Bal liginden daha sonra da amatör kümelere düşerek silindi gitti. Ve tarihin tozlu sayfaları arasında duruyor… 

O yüzden, Isparta 32 sporda yöneticilik yapmak büyük fedakarlıklar gerektirir. Profesyonel kulüp idare etmek, büyük bütçe ve paralarla uğraşmak zordur. Hem vaktini, hem de nakdini harcamayı gerektiren bu tür gönüllük esası işlerde insanları kaybetmek bir tek lafla mümkündür, heves ve şevkini kırıp, kaybettiğiniz insanların gönüllerini kazanmak ( trilyonlar döksen bile) bazen mümkün olmamaktadır. İnsanların şevkini kırmaya gerek yok. Heveslerine engel olmaya gerek yok. Bakınız Gültekin Özdemir basın toplantısında özete ne dedi. “Büyük Ispartaspor taraftarına selam olsun. Bizim 16 milyon 539 bin 608 TL.lik bütçemiz var. Bunun 11 milyon 116 TL.lik kısmını yönetim kurulundaki arkadaşlarımız verdi. Isparta 32 sporun tüm hesapları bankadadır. Sezon sonuna kadar ödenecek rakam 7 milyon 087 bin liradır. Her şeyi doğru yaptık demiyoruz ancak bizimde yanlışlarımız olmuştur. Ancak TARAFTAR OLMAKLA, TARAF OLMAK AYRIDIR. İşimizi gücümüzü bıraktık sosyal medya ile uğraşıyoruz. Son, sosyal medya paylaşımları bölünmelere sebep oluyor. Herkes şunu iyi bilsin ki, bundan sonra kulüp avukatımızla birlikte hukuki yollara başvuracağız. Artık yeter. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Kulübümüze ayar vermeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Taraftarlarımıza teşekkür ederken, TARAF OLANLARI TAKMIYORUZ” dedi. 

Gerçekten de, haklı yönleri var. Çünkü görevler fedakarlıklar ve gece gündüz uğraşları getiriyor. Ve spor kamuoyuna verilmiş sözleri yerine getirmek için de çokça çalışmak lazım. Bunlar yapılırken, gerçekleştirilen icraatları görmezden gelmek elbette insanların çalışma şevk ve azmini sekteye uğratıyor. Basın toplantısında söz alan diğer yönetici Ozan Gezer ise çok enteresan konulara değindi. Bakın özetleyelim. “ Sezon başında güçlü yönetim olarak göreve geldik. Biz bu paraları sokaktan toplamıyoruz. Herkes haddini bilecek. Biz Ispartalılığımızı hiç kimseye sorgulatmayız. Hatalarımız olabilir. Haziran ayına kadar bu işi götüreceğiz. O genel kurulda talip olursa bırakırız. Şunun bilinmesi lazım. Biz verdiğimiz sözü tutacağız. Borçsuz kulüp teslim edeceğiz. 5 ay süre var. Sosyal medyadaki arkadaşlar bizi yönetemezler. Haziran’a kadar biz ne dersek o olur. Aldığımız abdestten şüphemiz yok ki, kıldığımız namazdan şüphemiz olsun. Sosyal medyada yazıyorlar. Ben kravatlı değilim. Sokaktan geldim. Sokağı da iyi bilirim. Herkes haddini bilecek. Hodri meydan” dedi. Vallahi enteresan laflar bunlar. Yöneticiler son durumlara çok kızmışlar belli. Ancak hepimize sükûnet lazım, serin kanlı olmak lazım. Önümüzde bir Esenler Erok maçı var ki, hayati değerde. Ve birlik beraberlik içinde olma zamanıdır. Amed maçı tarih oldu. Tüm yazılan ve yaşananları artık tarihe gömelim ve önümüze bakalım. Çünkü profesyonel liglerde mücadele eden, şehrimizi gururla temsil eden bir tek ISPARTA 32 SPORUMUZ VAR. Onun kıymetini bilelim. Başka ISPARTA 32 SPORUMUZ YOK.

Saygılarımızla…


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °