Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

15 milyon TL’lik teşvikli yatırım

15 milyon TL’lik teşvikli yatırım

ISPARTA 27.09.2018 08:31:00 0
15 milyon TL’lik teşvikli yatırım
Döviz kurlarındaki artış, artan faiz ve enflasyon ekonomide cephesinde olumsuz sinyaller verse de Türkiye üreterek krizi aşmaya kararlı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik Temmuz ayında Türkiye genelinde 464 teşvik belgesi düzenledi. Teşvik belgesine bağlanan yatırımlar arasında Isparta’dan Cebeci süt ve süt ürünleri tarafından Süleyman Demirel Organize sanayi bölgesinde yapılacak 15 milyon TL’lik yatırımda yer alıyor. Mevcut fabrikanın büyütülmesi ve modernizasyonu için alınan teşvik belgesi ile 30kişiye de istihdam sağlanacak.
Türkiye döviz kurlarındaki yükselişle başlayan ekonomik kıskaca üretimi artırarak cevap vermeye kararlı. Devlet eliyle üretimi artırmaya yönelik tedbirler alınmaya devam ederken sanayicilerde hem yeni yatırımlarla, hem de mevcut yatırımlarını büyütüp yenileyerek kriz şartlarını tersine çevirmeye çalışıyor.
Resmi Gazetede yayınlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1-31 Temmuz tarihleri arasında verilen teşvik belgeleri listesine göre Türkiye genelinde 464 yatırım teşvik belgesine bağlandı. Aynı dönemde Isparta’dan bir yetırım teşvik belgesine bağlandı. Cebeci süt ve süt ürünleri, tarım, hayvancılık sanayi Süleyman Demirel OSB’de bulunana yatırımını büyütmek ve mevcut yatırımın modernizasyonu için teşvik belgesi aldı. Yapılacak yatırım ile günlük 335 ton süt işlenecek ve süt ürünleri imalatı yapılacak. Yatırım 30 kişiye ise istihdam sağalayacak.
       

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °