Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

134 Üyeli, S.S. Ünikent Konut Yapı Kooperatifinin Kongresi; Heyecanlı Geçti

134 Üyeli, S.S. Ünikent Konut Yapı Kooperatifinin Kongresi; Heyecanlı Geçti

ISPARTA 9.07.2023 11:18:00 0
134 Üyeli, S.S. Ünikent Konut Yapı Kooperatifinin Kongresi;  Heyecanlı Geçti

Isparta’da 1998 yılından beri faaliyetlerini sürdüren SS. Ünikent konut yapı kooperatifinin yıllık olağan genel kurul toplantısı SDÜ. Mühendislik fakültesi E-8 Şehit Astsubay Ekrem Çelik konferans salonunda yapıldı.

47 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen kongreye SDÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı da katılırken kongrenin açılış konuşmasın kooperatif başkanı Doç. Dr. Ali Öz yaptı ve saygı duruşunu takiben İstiklal marşımız okundu. Kongre divan başkanlığına Mehmet Kitiş, katipliklere Halil Özek ve A. Kamil Bayhan getirildiler.

HAYATİ KONU, 54 BİN 258 M2.LİK BOŞ

ARSALAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK

Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançoların okunmasından sonra üyelerce kabul edildi. Daha sonra tahmini bütçe ve üye aidatlarının 150.-TL olarak kabul edilmesinden sonra genel kurulun en önemli maddesi 134 üyeye ait 12 parça ve toplam 54.258 m2.lik boş arsaların nasıl değerlendirileceği konusuna geldi. 

İmara açık olan 41.700 m2.lik arsaların durumu uzun uzun tartışıldı ve kongre divan başkanı Mehmet Kitiş önemli açıklamalarda bulundu. Kitiş, kooperatif ortaklarına 3 seçenek sunulduğunu belirterek : “1. Opsiyonumuz: 54 bin 258 m2.lik arsaların tümünün hemen satışının yapılıp gelirini 134 ortağa eşit olarak paylaştırmaktır. 2. Opsiyonumuz arsaların parça parça satılması ve gelirin bölüşülmesidir. 3. Opsiyonumuz ise söz konusu arsalara, 4 yıl içinde villalar yapılarak satışlarından elde edilecek gelirin bölüşülmesidir. Kararı sizler vereceksiniz” dedi.

Üyeler ise uzun ve hararetli tartışmalardan sonra bir komisyon kurulmasını, arsalara talip olan 5 firmadan gelen teklifleri değerlendirerek, ortaklar adına en iyi, en olumlu kararı ve en kısa sürede vermelerini beklediklerini ifade ettiler.

ISPARTA-ANTALYA ve UŞAK illerinden toplam 5 firma tekliflerini komisyona sunacak, komisyon arsaların geleceği ile ilgili hayati kararını verecek ve uzunca bir süredir kooperatifin gündemini meşgul eden sorun çözüme kavuşmuş olacak ve şehrimizin kuzey bölgesine (Çünür- Koçeş) yeni bir boyut ve güzellikler kazandırılmış olacak.

Hayati kararlara imza atacak olan SS. Ünikent konut yapı kooperatifi komisyon üyeleri şu kişilerden oluştu.

“Komisyon başkanı Doç.Dr. Ali Öz.

Üyeler: Serdal Terzi-Recep Çetin-Mehmet Yüceer-Şadiye Görgülü-Mehmet Ali Kaleli-Ahmet Kamil Bayhan-Mehmet Kitiş-Hıdır Genç - Evren Çağlayan-Ahmet Kaplan. 

HABER: Sedat CİCAN

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °