Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

12 İlçeden 167 Okul Ve 540 Öğrencinin Katıldığı; Zeka Oyunları Şöleni Isparta’da Başladı

12 İlçeden 167 Okul Ve 540 Öğrencinin Katıldığı; Zeka Oyunları Şöleni Isparta’da Başladı

ISPARTA 16.02.2022 12:28:00 0
12 İlçeden 167 Okul Ve 540 Öğrencinin Katıldığı; 
Zeka Oyunları 
Şöleni Isparta’da
Başladı
Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin; dikkat, odaklanma, problem çözme, eleştirel ve stratejik düşünme becerileri gibi üst düzey bilişsel kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Projesini kapsayan ‘Zeka Oyunları Şöleni’ bugün itibariyle başladı. Söz konusu proje 6 ay sürecek.
 
Zeka Oyunları Şöleni Cahit Arf Ligi Proje tanıtımı bugün yapılan törenle gerçekleştirildi. Saat 09.30’da Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezinde (ITKM) başlayan programa; Belediye Başkanvekili Fahretdin Gözgün, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, KADEM İl Temsilcisi Gonca Kayacan, ÖNDER İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
KEL; “BU ORGANİZASYON TÜRKİYE’DE
BİR İLK ÖZELLİĞİNİ TAŞIMAKTADIR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak Zeka Oyunları konusunda ve bu projeye ismini veren Matematik Ordinaryus Profesör Cahit Arf’in hayatı ile ilgili iki ayrı sinevizyon gösterimi sunuldu.
Sunumların ardından kürsüye ilk olarak Proje Yürütücüsü ve Şehit Ali Yılmaz Borsa İstanbul İlkokulu Müdür Yardımcısı Sezgin Kel geldi. Kel konuşmasında; “Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya konulan, içerik. kapsam ve uygulama açısından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Projesi Açılış Programına hoş geldiniz.
“PROJEMİZE 167 OKULDAN 540
ÖĞRENCİMİZ KATILMAKTADIR”
Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi projesinin hedef kitlesini İlimiz Resmi/Özel İlkokul ve Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimiz oluşturmaktadır. Projemize Merkez İlçe dahil 12 ilçemizden 167 okuldan 540 öğrencimiz katılmaktadır. Projemiz 6 ay sürecek olup, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 8 kategoride müsabakalar gerçekleştirilecektir. Projemizdeki amacımız Isparta Merkez İlçemiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizdeki okullarımızı,  öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi Akıl ve Zeka Oyunlarıyla tanışmaları, öğrencilerimizin planlı hareket etme becerisi, sistematik düşünme becerisi, çok yönlü düşünme yeteneği, ezbercilikten uzaklaştırarak araştırma becerisini geliştirmeyi, eğlenerek öğrenmeyi, problemlere karşı çözüm yolu üretme gibi bazı düşünme becerileri ve stratejileri ortaya çıkarmalarını sağlamaktır.
“EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Projemize her türlü desteği veren Sayın Valimiz Ömer SEYMENOĞLU başta olmak üzere Isparta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü BAŞDEĞİRMEN’e, bize her daim rehberlik eden ve projelerde yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erhan BAYDUR’a teşekkür eder, saygılarımı arz ederim” dedi.
GÖZGÜN; “BU GÜZEL PROJE EĞİTİM
CAMİASINA HAYIRLI OLSUN”
Törende daha sonra kürsüye Belediye Başkanvekili Fahretdin Gözgün geldi. Gözgün de konuşmasında; “Sezgin Kel hocamızın önderliğinde yürütülen bu proje gerçekten heyecan verici bir unsurdur. Bizler, tabiki şimdiki oyunlarla yeni tanışıyoruz. Zira, bizim zamanımızda dama vardı, satranç vardı. Yakar Top vardı. Biz bu oyunlarla büyüdük. Tabiki günümüze geldiğimizde teknolojinin de gelişmesiyle yeni yeni zeka oyunları ortaya çıktı. Çocuklarımız şimdi bu oyunlarla büyüyorlar. İlimiz genelinde 167 okulda toplam 540 öğrencimizin katıldığı bu güzel projenin başla eğitim camiamız olmak üzere tüm şehrimize hayırlı olmasını diliyorum, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.
BAYDUR, “BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ”
Törende son konuşmayı Milli Eğitim İl Müdürü Erhan Baydur yaptı. Baydur da konuşmasında; “Bugün burada çok güzel bir olay için bir aradayız. Zira, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın zeka gelişimi konusundaki projenin hayata geçirilmesi noktasında önemli bir adım atıyoruz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
“PROJEMİZİN SÜRECİ 6 AYDIR”
Zeka oyunları vakit geçirme ve eğlenmenin yanı sıra çocuklarımızın zeka gelişiminde büyük katkı sağlayacak ve geleceğin bilim adamlarının yetişmesine önder olacaktır. 6 ay sürecek olan bu proje maratonun sonunda da yine aynı bu şekilde ve bu salonda projeyi görkemli bir kapanış programı ile sonlandırmak istiyoruz” dedi.
Törende yapılan konuşmaların ardından, çocuklar zeka oyunlarını oynamaya başladılar.
 ZEKA OYUNLARI PROJESİ AÇILIŞ PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER; 






 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °