Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

11 Ayın Sultanı Ramazan Öncesi Son Kandil Olan; Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı

11 Ayın Sultanı Ramazan Öncesi Son Kandil Olan; Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı

ISPARTA 25.02.2024 07:30:00 0
11 Ayın Sultanı Ramazan Öncesi Son Kandil Olan;  Berat Kandili

Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ondördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Berat Kandili dün akşam idrak edildi. Kandil dolayısıyla Isparta’da camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu, taştı. 

Isparta’da başta Ulu Cami, Mimar Sinan Cami ve Kavaklı Cami olmak üzere merkez Camilerde Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programda dua edildi, mevlit okundu. Müftülük Vaizleri, düzenlenen programda, kandillerin insanların arınması ve erdemli olması noktasında önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. İnsanların arzularından ve tutkularından arınması gerektiğini ifade eden Din Görevlileri, kandillerin her türlü kötülüklerden, şerden, zulüm ve haksızlıklardan uzak durmayı öğrettiğinin altını çizdi.

“ALLAH BERAATIMIZI SAĞ TARAFIMIZDAN 

VERİLENLERDEN EYLESİN İNŞAALLAH” 

Din Görevlileri, Allah'ın kandillerde bağışlanma ve arınma beklediğini bildirerek, şöyle konuştu: "Mümin, karıncayı bile incitmez ama etrafımıza baktığımızda, İslam dünyasına baktığımızda, Müslümanların bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Suriye'de, Irak'ta Müslümanlar birbirini katlediyor, neden? Çünkü Teberra'yı kaybettik, çünkü Tevella'yı kaybettik. Çünkü Allah'a dost olmaktan uzaklaştık. Bu vesileyle Berat Gecesi'nde milletçe dua edeceğiz. Musul'da beratını bekleyen kardeşlerimize Beraat Gecesi'nde Yüce Rabbimiz, sıhhat, afiyet içerisinde çocuklarına dönmeyi nasip etsin inşallah. Dualarımız onlarla, yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak."

Verilen vaazların ardından dua edildi, mevlit okundu.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °