Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ZAM ŞAMPİYONLUĞUNDA Şaşırtan Sonuç; Ne Sivri Biber Ne Domates!

ZAM ŞAMPİYONLUĞUNDA Şaşırtan Sonuç; Ne Sivri Biber Ne Domates!

EKONOMİ 4.08.2021 06:46:00 0
ZAM ŞAMPİYONLUĞUNDA Şaşırtan Sonuç; 
Ne Sivri Biber 
Ne Domates!
Yıllardır her ay açıklanan enflasyon rakamlarında o ay fiyatı en çok artan ürün diğer bir deyişle ‘Zam Şampiyonu’ halk pazarlarından çıkar. Bu ya sivri biber olur, ya patlıcan veya domates olur. Ancak, bu defa ‘Zam Şampiyonu’ pazarın dışından çıktı ve çok şaşıracaksınız ama Temmuz ayı Zam Şampiyonu ‘ELEKTRİK’ oldu.
 
YAPILAN YÜKSEK ORANDAKİ
ZAMLAR ELEKTRİĞİ ‘ŞAMPİYON’ YAPTI!
Bilindiği gibi hemen hemen her 3 aydı bir zam yapılan elektriğe 1 Temmuz tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildiği belirtilerek; 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldığı açıklanmıştı.
ELEKTRİĞİN FİYATI
SON 3,5 YILDA
YÜZDE 122 ARTTI
Yapılan zamla; Mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil 91,56 TL ödenmeye başlandı. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.
AYIN ZAM ŞAMPİYONU BU DEFA
HALK PAZARINDAN ÇIKMADI!
Yıllardır her ay açıklanan enflasyon rakamlarında o ay fiyatı en çok artan ürün diğer bir deyişle ‘Zam Şampiyonu’ halk pazarlarından çıkardı. Bu ya sivri biber olur, ya patlıcan veya domates gibi ürünler olurdu. Ancak, bu defa ‘Zam Şampiyonu’ pazarın dışından çıktı ve çok şaşıracağınız o ürün çıktı ve Temmuz ayı Zam Şampiyonu ‘ELEKTRİK’ oldu.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °