Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Seymenoğlu’ndan Ticaret Borsası’na ziyaret

Vali Seymenoğlu’ndan Ticaret Borsası’na ziyaret

EKONOMİ 20.06.2019 06:03:00 0
Vali Seymenoğlu’ndan 
Ticaret Borsası’na ziyaret
Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki heyet ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’ı ziyaret ederek, Borsa faaliyetleri hakkında istişarelerde bulundu. Vali Seymenoğlu, Hububat pazarı ile ilgili kurumlara talimat vereceğini ifade etti.
 
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreter V. Abdullah Madenci, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Büyükçulcu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Özkan ile birlikte bugün ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’ı ziyaret etti.
 
Misafirlerini kapıda karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve Meclis üyeleri, ziyaretten dolayı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’na ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
 
Ziyarette Borsa faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Ahmet Adar, 1996 yılında kurulan Isparta Ticaret Borsası’nın kuruluşundan bugüne kadar tüm gelişim sürecinin içinde bulunduğunu ifade etti.
 
Adar, sözlerine şunları kaydetti: “Isparta Ticaret Borsası bu yılın Ocak ayında kafeler caddesinde bulunan hizmet binasından buraya geçmiş bulunmaktadır. Bugün Eğirdir, Yalvaç ve Ş.Karaağaç bölgelerinde temsilciliğimiz bulunmakta. Ayrıca Keçiborlu ve Gelendost İlçelerimize de Mobil tescil aracımızla hizmet vermekteyiz. Burada ki amacımız üyelerimize üst düzey hizmet sunmaktır. Gerek Tarım ve Hayvancılık alanında olsun gerekse memleketimizin çıkarları doğrultusunda olsun yapılacak olan her projede biz de varız. Borsa olarak Yalvaç bölgemizde başlattığımız satış salonu hizmetimize önümüzdeki dönemlerde burada da hizmete geçirmeyi planlıyoruz. Kurucu ortağı olduğumuz Türkiye Ürün İhtisas Borsası faaliyetlerimiz hızla devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Borsamız imzaladığı sözleşme ile TÜRİB Acentesi olmuştur. Bundan sonra ilimizdeki tüm üretici ve tüccarlar TURİB platformu üzerinden online olarak ürün alım satım işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bunun için yapmaları gereken tek şey Borsamıza başvurarak kayıt yaptırmaları. Ayrıca Isparta merkezinde de bir hububat pazarına ihtiyaç var. Daha önce bu konuda Belediye Başkanımızdan destek sözü aldık. Sizlerin de desteği ile bu projemizi ilimize kazandırmak istiyoruz” dedi.
 
Borsa faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Seymenoğlu, yapmış olduğu hizmetlerden ötürü Ahmet Adar’a teşekkür ederek ekibini tebrik etti. Hububat pazarı ile ilgili olarak kurumlarını talimatlandıracağını ifade etti. Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle son buldu.
 



 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °