Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Umutlarını Öğrenciye Bağladılar!

Umutlarını Öğrenciye Bağladılar!

EKONOMİ 4.09.2019 08:43:00 0
Umutlarını 
Öğrenciye 
Bağladılar!
 Yıl içerisinde bekledikleri satış rakamlarına ulaşamadıklarından yakınan esnafların umudu, eğitim-öğretim öncesi artan satışlar oldu.
 
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalması okul kıyafeti satışı yapan mağazalara hareketlilik getirdi.
Okul önlükleri, çanta ve benzeri tekstil ürünleri satan mağaza sahipleri, Ağustos ve Eylül ayındaki dönemlerde yapılan satışların, sektöre canlılık kazandırdığını söyledi. Özellikle Ağustos sonu Eylül ayı başında satışlarında önceki aylara göre büyük artış olduğunu belirten esnaflar, ilkokul birinci sınıflarının okula bir hafta önce başlamasının kendileri açısından çok iyi olduğunu vurguladı.
Okulların tek tip önlük yerine kendilerine göre önlük tipi belirlemelerinden yakınan esnaflar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Bizim gibi önlük satan esnaf arkadaşlarımız fiyatlarımızı bir yıldır değiştirmedik. Şuanda önlüğün kalitesine göre; kız önlükleri 30 ila 35, Erkek önlükleri ise 28 ila 35 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar bir yıl önce de böyleydi. Yani üç yıldır aynı fiyatı uyguluyoruz.
Önlük satışlarında özellikle Eylül ayı başından itibaren bir hareketlenme oldu. Hatta ilköğretim okulu birinci sınıfların okula bir hafta önce başlama uygulaması bizim için çok yararlı oldu. Zira, biz birinci sınıf öğrencilerine göre olan küçük bedenleri şimdiden satıp elden çıkardık, bundan sonra gelenler 2 ve daha yukarısı sınıf olacağından büyük beden önlük satışlarına yöneldik. Önlük satışlarının önümüzdeki hafta Pazartesi günü açılacak okullar öncesi yarından itibaren daha da yoğunlaşacağını düşünüyorum.
Ancak, bizim sıkıntımız hemen hemen her okulun kendine göre bir okul kıyafeti belirlemesi. Bazısı siyah önlük isterken, bazısı mavi, bazısı kırmızı istiyor. Bu böyle uzayıp gidiyor. Oysa bunların tek tip olması lazım. Eskiden öyleydi ve bu uygulama yıllarca böyle devam etmişti. Okulların farklı önlük talepleri nedeniyle 3 gündür piyasayı dolaşan müşteriler var. Vatandaşlar okulun istediği önlüğü bulmakta büyük zorluk çekiyorlar.” 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °