Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Telefoncuların ‘HARÇ’ memnuniyeti

Telefoncuların ‘HARÇ’ memnuniyeti

EKONOMİ 22.07.2019 16:09:00 0
Telefoncuların 
‘HARÇ’ 
memnuniyeti
Maxi Cep Center Sahibi Mehmet Erdoğan,  yurt dışından getirilen telefon harçlarının yükseltilmesinin iç piyasaya olumlu yönde yansıyacağını belirterek; “Bu uygulama bizim için iyi oldu” dedi.
 
ERDOĞAN; “AYNI PASAPORT DIŞINDA
KİMSE O TELEFONU KULLANAMAYACAK”
Söz konusu fiyatların yükselmesinin yanında, aynı kararla yurt dışından getirilen telefonların hangi pasaporta işlenmişse o pasaport sahibi dışında kullanılmasının da önüne geçildiğini ifade eden Belediye İşhanı Zemin katta Telefon ticareti yapan Maxi Cep Center Sahibi Mehmet Erdoğan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, geçtiğimiz gün yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı tutarının yeniden belirlenmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı, 618 liradan bin 500 liraya yükseldi.
“SÖZ KONUSU HARÇ KASIM AYINDA 170
LİRADAN 618 LİRAYA ÇIKARTILMIŞTI”
Buna göre; Harçlar Kanunu'na bağlı (8) sayılı tarifenin 'VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' başlıklı bölümün (1) numaralı fıkrasında yer alan maktu harç tutarı bin 500 lira olarak yeniden belirlendi. Söz konusu tutar, 8 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan kararla 170,7 liradan 618 liraya çıkarılmıştı.
“BİZİM İÇİN İYİ
BİR UYGULAMA OLDU”
Alınan ve Resmi Gazetede yayınlanan bu karar tabiki biz telefon satıcıları için olumlu olmuştur. Zira, yurt dışından getirilen telefon harçlarının yükseltilmesi iç piyasaya olumlu yönde yansıyacak ve bu da biz telefon satıcıları için piyasanın hareketlenmesi anlamına gelecektir” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: telefoncularınharçmemnuniyeti
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °