Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sevinelim mi? Üzülelim mi?

Sevinelim mi? Üzülelim mi?

EKONOMİ 17.07.2019 05:26:00 0
Sevinelim mi? 
Üzülelim mi?
İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Listesi'nde 'İkinci 500' de açıklandı. Listeye Isparta'dan sadece bir sanayi kuruluşunun girebilmesi ‘buna sevinelim mi? Üzülelim mi?’ sorusunu gündeme getirdi.
 
ISPARTA’DAN
SADECE ORMA LİSTEDE
Sanayi Odası (ISO) tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Listesi'nde 'İkinci 500' de açıklandı. Isparta'dan sadece Orma listeye girmeyi başardı.
ORMA’DAN 412,4 MİLYONLUK ÜRETİM
Orma 412.4 milyon liralık üretimden satış ile 2'nci, Ekiciler 275.1 milyon liralık üretimden satış ile 224'üncü sırada yer aldı. Antalya'dan 6, Isparta ve Burdur'dan birer şirketle 'İlk 500' arasından da Batı Akdenizli 8 firma yer almıştı. İlk bin içinde böylece 10 Batı Akdenizli oldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Ekonomik dalgalanmanın yüksek olduğu bir dönemde risk alarak, istihdam yaratarak ülkemiz için değer yaratma başarısı gösteren firmalarımızı kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda Antalya'nın ve bölgemizin daha çok temsilci ile bu listede yer almasını diliyorum" dedi.  
SEVİNELİM Mİ? ÜZÜLELİM Mİ?
Yapılan bu açıklamanın ardından; Söz konusu listeye Isparta’dan sadece bir şirketin girmesi iyi bir durum değil, neden daha fazla şirket girmedi diye üzülelim mi? Yoksa bir şirket girmeyi başardı diye sevinelim mi? Soruları gündeme geldi.
 

Anahtar Kelimeler: mi?z?lelim sevinelim
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °