Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Nasıl Yani? Ak Parti’de Grup Başkanvekili Başka, Çalışma Bakanı Başka Söylüyor! Özkan; “Asgari Ücrete Ek Zam Yaparız” Bakan Bilgin; “Doğru Bulmuyorum”

Nasıl Yani? Ak Parti’de Grup Başkanvekili Başka, Çalışma Bakanı Başka Söylüyor! Özkan; “Asgari Ücrete Ek Zam Yaparız” Bakan Bilgin; “Doğru Bulmuyorum”

EKONOMİ 24.03.2022 06:30:00 0
Nasıl Yani? 
Ak Parti’de Grup Başkanvekili Başka, Çalışma Bakanı Başka Söylüyor! 
Özkan; “Asgari Ücrete Ek Zam Yaparız” 
Bakan Bilgin; “Doğru Bulmuyorum”
İlk açıklandığında % 50 artış olduğu için memnuniyetle karşılanan, ancak daha sonra tüm ürünlerde aşırı fiyat artışları nedeniyle eriyen asgari ücrete ek zam yapılması konusunda iktidar kanadından gelen açıklamalar birbirini tutmuyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan bu konuda; “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklemeden asgari ücrete zam yaparız” açıklamasında bulunurken. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise; “Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Şuanda böyle bir şey yok” dedi.
 
"Maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, gerekirse asgari ücrete bir yıldan önce zam yapılabileceğini söyledi. Özkan, asgari ücrete iki kez zam yapılabileceğini söyledi. Özkan, "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan, konunun mümkün olduğunu belirterek, "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat
Bilgin’den ise bu konuda tersi bir açıklama geldi. Bakan Bilgin; “Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Şu anda böyle bir şey yok" dedi.
 
Bilindiği gibi, yeni yılda asgari ücrete yüzde 50'nin üzerine zam yapılmış ve 2.825 liradan 4.253 liraya çıkarılmıştı. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi de kaldırılmıştı.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °