Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kanun Teklifi Haftaya Yasalaşacak! Muhtar Maaşları Asgari Ücret ile Eşit Olacak!

Kanun Teklifi Haftaya Yasalaşacak! Muhtar Maaşları Asgari Ücret ile Eşit Olacak!

EKONOMİ 29.03.2022 20:44:00 0
Kanun Teklifi Haftaya Yasalaşacak! 
Muhtar Maaşları  
Asgari Ücret ile 
Eşit Olacak!
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, TBMM'ye sunulan 23 maddelik kanun teklifinin içerisinde, muhtar maaşlarının 4 bin 253 liraya çıkacağı bir düzenlemenin bulunduğunu ve gelecek hafta yasalaşacağını belirtti.
 
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen '2022 Muhtarlarla Buluşma Toplantısı'na katıldı. Can, Kırıkkale'ye hizmet etmek için seçildiğini ve görevlerinin de vatandaşa hizmet etmek olduğunu söyledi.
"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA
YASALAŞACAK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara önem verdiğini ifade eden Can, "Şu anda asgari ücretten yararlanamıyorsunuz. Bu kardeşinizde kanun teklifine imza attı. Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanun teklifi verdik. Bu hafta görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki haftada da yasalaşacak. Hiçbir hak kaybımız yok. Birinci aydan itibaren 4 bin 253 lira paranızı alacaksınız" dedi.
"HERKES KENDİ
ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK"
Enerji alanında önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Can, "Motor pompa enerji maliyeti ile suyu kazandığımız için zaten siz su parası toplayamıyorsunuz. Bunun üstünden de kalkamaz muhtarlar. Biz bunu yukarı da dile getirdik. Cumhurbaşkanımız, Enerji Bakanımıza talimat verdi. Güneş enerjisi sistemine geçmek için Enerji Bakanlığımız ayrı bir çalışma yapıyor. Bu çalışma ışığında artık uzun vadede herkes kendi elektriğini üretecek" diye konuştu.
Toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °