Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ITSO’dan iki önemli hedef; İhracat ve istihdamın artırılması

ITSO’dan iki önemli hedef; İhracat ve istihdamın artırılması

EKONOMİ 7.06.2019 19:52:00 0
ITSO’dan iki önemli hedef; 
İhracat ve 
istihdamın 
artırılması
HABER: Yunus ÖZLER
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, oda olarak iki önemli hedeflerinin bulunduğunu belirterek; “Bunlardan birincisi şehrimizin üretimini ve ihracatını artırmaktır. Bunlar olduğunda zaten ikinci hedefimiz olan istihdam kendiliğinden artacaktır” dedi.
 
Isparta’nın ekonomisinin güçlenmesi, tarım, turizm ve sanayi alanında gelişmesi ve ihracatının artması adına projelerine devam edeceklerini vurgulayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar, bunları yaparken ise Isparta’daki tüm kurumların birlikte çalışacaklarını söyledi.
BAŞKAN TUTAR; “HEDEFİMİZ 500
MİLYON DOLAR İHRACAT”
Başkan Mustafa Tutar; “Isparta Ekonomisi, İhracatının artırılması, işsizliğin çözümü ve birçok konuda çalışmalarımız var. İhracatımız periyodik şekilde, istikrarlı şekilde son iki senedir yükseliş halinde. Isparta olarak ihracatta çok önemli atılımlar yapıyoruz, beklediğimizden çok iyi sonuçlar alıyoruz. Rakamlarla da bunun gerçekleşmiş olduğu sabitleniyor. İhracat rakamlarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Burada 2017 ve 2018 yıllarının aralarındaki farklara bakıyoruz, 2019 yılı keza öyle. Bir önceki ayla aradaki farka bakıyoruz ve artışların olduğunu görüyoruz. Artışlar istikrarlı şekilde devam ediyor. Örneğin 2017 yılına oranla yüzde 5 artış gösteren ihracatımız 2018 yılında 300 milyon dolara yaklaştı. Biz bundan son derece memnunuz. Biliyorsunuz ki 2023 Türkiye ihracat hedefi 500 milyar dolar, bizde Isparta olarak ilimizde 500 milyon dolar hedef koyduk. Oranlara baktığımız zaman biz bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz.
“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE
DESTEK VERİYORUZ”
Geçtiğimiz aylarda, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta yoğun çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. Teşviklere yönelik yasal düzenleme de hızla meclisten geçti ve Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmelerin ardından TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız il Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla ‘Burası Türkiye burada iş var’ sloganıyla istihdam seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.
“İSTİHDAMDA HEDEFE KAMU – ÖZEL
SEKTÖR İŞBİRLİĞİNDE ULAŞABİLİRİZ”
İstihdam seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Geçtiğimiz ay da sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle toplantı yapıldı ve burada İş-Kur’a kayıtlı işsizlerin 16 bini bulduğu anlatıldı. Biz burada işsizliğin önüne ancak İstihdam Seferberliği ile geçebiliriz. ITSO yöneticileri olarak iş yerlerini ziyaret ederek, İstihdam Seferberliğini anlatıyoruz, işadamlarımızdan söz alıyoruz. Sayın Valimiz önderliğinde yaptığımız toplantıda 7 bin kişiyi bu proje ile işe yerleştirmeyi hedefledik. Bu hedefimize birlik beraberlik içinde kamu-özel sektör işbirliğinde ulaşmayı düşünüyoruz.
“ISPARTA’MIZIN GELİŞMESİ ADINA
ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Rektörlerimiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri sivil toplum örgütleri ile hep birlikte hareket edip ilimizin gelişmesi için çaba göstereceğiz. Birlik beraberlik içinde Isparta’mızın markalaşması, ekonomik güçlenmesi ve turizm alanında gelişmesi adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.  

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °